Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İki takımı kıyaslamak zaten fizik kurallarına aykırı. Bir de üstüne ayrı dünyalarda yaşayan teknik direktörleri ve kaliteli futbolcuları koyarsanız aradaki fark İstanbul’dan Hakkari’ye kadar uzar! Tabii bir de ligin en kötü kalecisi Ferhat’ı da eklersek Antalyaspor bu skora yatıp kalkıp dua etmeli.

        Ben Antalya’nın bu hali ile lig konusunda fişi çektiğini düşünüyorum. Hele Hamza hoca tercihi ile de tam anlamıyla kara deliğe düştüler.

        Galatasaray maçı ilk yarıda bitirdi. Oyun ve oyuncu kalitesi ile ikinci yarıda da skoru istediği farklara ulaştırabilirdi. Rölantiye aldı, idare etti, ekonomik oynadı, rahat rahat skorunu korudu ve lider oldu.

        Teknik direktör Fatih Terim’in en büyük özelliği; başka teknik direktörler gibi haftalara, aylara ihtiyacının olmaması. En fazla üç ya da dört maç sonra kadrosunu şekillendirir. Belli sabit oyuncuları mutlaka vardır. Şu anda Rodrigues bunların başında geliyor. Yani hocanın dün oynamadı ama kadroyu yazarken Muslera’dan önce kafasında Rodrigues’in olduğu kesin.

        Ve Rodrigues de bunun hakkını veriyor. Çok süratli ve oynadıkça özgüveni artıyor. Şu anda takımın en büyük silahı. Ancak G.Saray, Yeşil Burunlu oyuncuya yapılacak akıllı ve kademeli markajlar sonunda gol yollarında sıkıntılar duyabilir. O yüzden yaratıcı özelliği nedeniyle Terim’in Belhanda’ya çok ihtiyacı var. Ancak dün Belhanda gösterdi ki, bu kadar gereksiz tepkilerle kendisine güvenilecek bir oyuncu değil. Kimbilir belki de dünkü olay ders olmuştur. Ama ben sanmıyorum. Adamın tarzı bu.

        Maçın en önemli ismi hiç şüphesiz Gomis. Dikkat edin, gol vuruşlarında asla ve asla topu kontrol etmek gibi bir niyeti olmuyor. Ve bu düşünce ona çok önemli saliseler kazandırıyor. Bu bir golcü için gerçekten çok önemli. Ayrıca hırsı, heyecanı ve formasına gösterdiği bağlılık profesyonelliğin ne kadar üst düzeyde olduğunun bir kanıtı.

        Galatasaray ile zirve için yarışmak gerçekten zordur. Camia kenetlenmesi en üst düzeyde olur. Bütün kavgalar unutulur, sadece şampiyonluğa odaklanılır. Hele bir de rüzgarı yakalarsa, başında bir de Terim varsa gerçekten mücadele etmek büyük sıkıntı. Şu anda Galatasaray henüz o havayı tam olarak yakalamadı. Ama oraya doğru gidiyor.

        HAMZA HAMZAOĞLU

        Hoca sanki yaptığı işi unutmuş. İşlerin sarpa sardığına ancak üçüncü golü yedikten sonra farkına vardı. Komiktir, Antalya iki golü de kontrataktan yedi! Hocalığı ileriye değil geriye doğru gidiyor.

        BELHANDA

        Ben hocanın yerinde olsam bu oyuncuyu bir köşeye çekip tek ayak üstünde bütün gün bekletirim! Gereksiz bir vurdumduymazlık, sorumsuzluk gösterdi. Sadece kendine değil önümüzdeki haftalarda takımına da zarar verdi.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar