Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aslında sıkıntılı bir maçtı.

        Ve bana göre sezonun en önemli maçlarından birisiydi.

        Beşiktaş’ın 3 puan bıraktığı haftada alınacak bir galibiyet Galatasaray’ın önümüzdeki hafta oynanacak olan Fenerbahçe maçına kafası rahat bir şekilde çıkmasını sağlayacaktı.

        Sezon içinde bu tip maçlar iki ya da üç tanedir. Bu fırsatları iyiye, kötüye, strese bakmadan değerlendireceksin.

        Galatasaray da öyle yaptı.

        İyi mi oynadı, hayır. Organizasyonu kuramadılar ve orta alanda çok top kaybettiler, kolay çalım yediler. Kanatlara hiç inemediler. İlk yarıda tek bir orta bile yoktu. Serkan Kırıntılı’yı ancak 25. dakikada görebildik. Ayrıca ortada bir garip diziliş vardı. Rodrigues’in oyunda kaldığı süre içinde nerede oynadığını ve ne yaptığını bir türlü anlayamadım. Ancak her şeyde bir hayır vardır. Bu oyuncunun sakatlanması ve yerine Selçuk’un girmesi bu sezon devam eden Tudor şanslarından birisi oldu. Maç o andan itibaren döndü. Fernando, Ndiaye ve hala çözemediğim Belhanda’nın atamadığı dikine topları Selçuk attı. Gomis’i hareketlendirdi, oyuna ısındırdı.

        Gomis’in bu yıl Türkiye’de yapılan en iyi transfer olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. İlk goldeki bir acayip sol vuruşu, ikinci gol öncesi fiziğini kamyon gibi kullanması, üstüne sprint özellik koyması ile penaltıyı ve ikinci golü tek başına yarattı. Her türlü özellik var. Efendi, saygılı, sempatik, sağ, sol, kafa hepsi mevcut. Bir oyuncudan daha ne istenir ki?

        Ayrıca bu maçın sessiz bir kahramanı vardı. Bana göre Maicon ilk yarıda o kadar kritik iki top kesti ki o anlar maçın kader anlarıydı. G.Saray’ın son üç yıldır Ujfalusi ve Lugano tarzı bir savunmacıya ihtiyacı vardı. Onu da buldu.

        Konya tipik bir Reşit Akçay takımı. Sadece savunma ile maçı kazanmayı düşünen bir takım. İşleri çok zor.

        Sonuç olarak G.Ssaray ligin en kritik maçlarından birisini oynadı ve kazandı. Büyük takım özelliğini sahaya yansıttı. Tudor yanlış da olsa bir şeyler yapıyor. Asla kararsız kalmıyor. Ve her geçen gün teknik direktörlüğüne bir şeyler katıyor.

        **************

        SELÇUK İNAN

        Her zaman söyler ve yazarım. Elinde Selçuk gibi bir oyuncu varsa değerini bileceksin. Bu tip adamlar hiç olmadık yerlerde çıkar, kaderi belirler. Bugüne kadar ona yapılanlar ayıp ötesindeydi. Hep yan oynuyor denilen adam Burak Yılmaz’a üç yılda dikine oynayarak 60’a yakın gol attırdı. Ona tavsiyem; hep böyle ol ve devam et, yoksa senin de önüne bir gün bir omlet koyarlar Selçuk kardeşim!

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar