Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Koronavirüs hayatımıza girdiğinden beri en çok önemsediğimiz şey temizlik, hijyen veya dezenfeksiyon. Havayoluyla seyahatte yeni normallerin tartışıldığı şu günlerde bir numaralı konu da havalimanında ve uçakta hijyenin nasıl sağlanacağı hususu. Koronavirüsten kendimizi korumak için çeşitli önlemler alınıyor, çeşitli fikirler konuşuluyor. Temizlikde bu dönemde daha fazla ön plana çıkıyor.

        Geçtiğimiz yıllar en temiz havalimanlarına dikkat çeker, listeye Türkiye’den herhangi bir havalimanın girmediğine de vurgu yapardım. Ancak koronavirüsle birlikte temizliğe çok daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Bu durumda Türkiye’den bir havalimanımızın “dünyanın en temiz havalimanları” listesinde yer almasının önemli olduğunu ifade edeyim.

        Şimdi gelelim asıl meselemize. İngiltere merkezli derecelendirme kuruluşu Skytrax, 2000 yılından beri geleneksel olarak dünya çapında, havalimanlarını ve havayollarını ödüllendiriyor. Skytrax ödülleri de sektörde en fazla dikkat çeken, itibar edilen konumda. Diğer bir ifadeyle önemli araştırmalar arasında yer alıyor.

        Geçen hafta son bir yıllık değerlendirme neticesinde dünyanın en iyi havalimanları açıklandı. Türkiye’den herhangi bir havalimanımız en iyi olarak ön sıralarda listeye giremedi. En büyük hayallerimden birisi Türkiye’den bir meydanı en iyi olarak ilk 5 arasında görmek. En temiz havalimanları arasında bir meydanımızın anılması inanın Türkiye’ye çok şey kazandırır. Şunu net söyleyebilirim havalimanlarımız temiz değil. Haklı olarak ismimiz anılmıyor.

        REKLAM

        Mesela İstanbul Havalimanı hizmete girdiği zaman Skytrax ödüllerinde kendisine üst sıralarda yer bulabileceği merak konusu olmuştu. Ancak bu yılki en iyi 100 havalimanı arasında maalesef İstanbul Havalimanı kendisine yer bulamadı. Sadece 50-60 milyon yolcu kategorisinde 7'nci olarak listeye girebildi. Evet Skytrax'ın ödüllerini nasıl verdiği konusunda Türk Hava Yollarının tecrübe ettiği tartışmalar oldu. Fakat zirveyi zorlayan birini hangi güç en gerilere itebilir. Birinci olmaz ikinci olursunuz, en iyi olmaz ikinci en iyi olabilirsiniz. En temiz havalimanları arasında ilk 5’te hadi olmadı ilk 10’da bir tane Türkiye’den olması gerekir.

        En Temizler Japonya’da

        Skytrax bu yıl en iyi havalimanlarını farklı kategorilerde verdiği ödüllerle açıkladı. Koronavirüslü yeni dönemde hijyen öne çıktığından benim dikkatimi çeken dünyanın en temiz havalimanları oldu. En temiz havalimanları da havayolları da Asya Pasifik bölgesinde bulunuyor. Japonların ise son yıllarda en temiz ödüllerini topluyorlar. Son 2 yıldır Tokyo Haneda Havalimanı, “World’s Cleanest Airports” yani “Dünya’nın En Temiz Havalimanı” seçiliyor. Bu havalimanının 7’nci kez üst üste kazandığı bir ödül. Öte yandan Singapur Changi Havalimanı da 11 kez üst üste en iyi havalimanı seçiliyor ve temizlikte de listenin 3’üncü sırasında yer alıyor.

        En temizler listesinin ilk 10’unda 4 tane Japon havalimanı yer alıyor. Bu sene listeye 10’ncu sıradan giren Münih Havalimanı dikkat çekiyor. İlk 10’da kalıcı olacağına kesin gözle bakıyorum. İlk 10’da Seul Incheon ve Zürih havalimanları da yer alıyor. Koronavirüs sürecinde Seul Incheon Havalimanı’da vermiş olduğu mücadele ve başarılı uygulamalarıyla diğer havalimanlarına örnek olmuştu.

        Nasıl temiz havalimanı olunur?

        Havalimanlarının temizliği bazı kategoriler birleştirilerek toplanan puanlar sonrasında belirleniyor. Bu kategoriler şöyle; Katların temizliği, temiz alanlar, temiz tuvaletler, temiz oturma alanları, yolcuların en çok dokunduğu yerlerin temizliği, yemek ve alışveriş alanlarının temizliği, çalışan personel, temizlik standartlarında tutarlılık, atık kutularının temizliği ve geri dönüşüm seçenekleri...

        Dünyanın her hangi bir yerinden Tokyo Haneda Havalimanı’na uçuş yaptınız. Bagajınızı almak için bagaj konveyörlerinin olduğu alana gittiniz. İşte ilk temizlik burada başlıyor. Uçuş boyunca tozlanmış, kirlenmiş bagajlarınız ekiplerce temizleniyor. Terminalde insanların en çok dokundukları yerler gün boyunca temizleniyor. Asansörler, yürüyen merdivenler ve tuvaletler her dakika temizleniyor.

        REKLAM

        Havalimanında çalışan personelin mutlu olması da temizliğin önemli bir parçası. Mutlu olmayan temizlik personelinin veya ucuz fiyatlarla taşeron havale edilen temizlik işlerinin nasıl bir tablo ortaya koyduğu merak edenler Türkiye havalimanlarına bu gözle bakabilirler. Mutlu çalışanın temizlediği mekanı kullanan yolcularında titiz davrandıkları, etrafı temiz tuttukları bilinen bir durum. Sadece temizlik için değil Japon havalimanlarında çalışan personel misafirlerine yani yolculara nasıl davranacaklarını da almış oldukları eğitimlerle öğreniyorlar. Haneda Havalimanı’nda günün yoğun saatlerinde günde 200 kişi görev yapıyor Bu rakam uçuşun az olduğu saatlerde 120 kişiye düşüyor ve ortaya dünyanın en temiz havalimanı çıkıyor. Diğer havalimanları ise şöyle;

        Dünyanın en temiz havalimanları (2020)

        1-Tokyo Haneda Havalimanı (Japonya)

        2-Seul Incheon Havalimanı (Güney Kore)

        3-Singapur Changi Havalimanı (Singapur)

        4-Tokyo Narita Havalimanı (Japonya)

        5-Doha Hamad (Katar)

        6-Chubu Centrair Nagoya (Japonya)

        7-Hong Kong Havalimanı (Çin)

        8-Zurich Havalimanı (İsviçre)

        9-Kansai Havalimanı (Japonya)

        10-Munich Havalimanı (Almanya)

        Yazı Boyutu

        Yurtiçi uçuşları nasıl olacak? Kararı kim verecek?

        Yaklaşık 10 gün sonra, Mayıs sonunda eğer bir aksilik olmazsa Türk Hava Yolları (THY) yurtiçinde uçuşlara başlayacak. Ancak merak edilen hususlar henüz aydınlığa kavuşturulmuş değil. Uçuşlar nasıl başlayacak? Yeni dönemde ne gibi kaide ve kurallarla havayolu seyahatleri gerçekleşecek? Şehirlerarası otobüslerdeki bir koltuk boş uygulaması uçaklarda orta koltuk boş bırakılarak mı uygulanacak?

        Sağlık Bakanlığı ile Bilimi Kurulu, Ulaştırma Bakanlığı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu kuralların neresinde yer alacak? Yoksa iç hat uçuşu olduğu için İçişleri Bakanlığı tavsiyeler doğrultusunda bir genelge yayınlayarak otobüs seyahatlerine yönelik alınan kararların benzerini havayolları içinde mi alacak? Kısacası yeni dönemde bu konuda kim karar verecekse, yetkiliyse henüz bir şey açıklamış değil.

        Hafta içi koronavirüs sebebiyle alınan tedbirleri İstanbul Havalimanı’ndaki yerinde inceledim. Havalimanı ile şehir arasında yolcu taşıyan Havaist otobüsleri güvenli mesafe olarak bir koltuk boş bırakılarak taşımacılık yapıyor. Şüphesiz bu İçişleri Bakanlığı’nın düzenlemesi sonrası hayata geçmiş bir uygulama. Şimdi karada bu şekilde taşınan yolcular uçağa binince yan yana mı oturacak?

        REKLAM

        Şüphesiz uçakla, otobüsün kabini aynı şartlara sahip değil. Uçak HEPA filtreli havalandırma, temizleme sistemi sebebiyle çok daha hijyen bir atmosfere sahip. Uçak iklimlendirme sistemi her ortamda çalışabilecek. Otobüslerde ise klimaların çalışması problem. Dolayısıyla karadaki önlemlerle havadakiler farklılık arz edecektir. Ama buna kim karar verecek? Ne zaman verecek? Verilen kararlar kamuoyunu, sektörü ne kadar tatmin edecek?

        Dünyada az sayıda havayolu aldıkları kendi kararlarla orta koltuğu boş bırakarak uçuyor. Çoğu şirket ise normal şekilde seferlerine devam ediyor. Dolayısıyla alınacak karar önemli. Eğer orta koltuk boş uçulursa bunun bilet fiyatlarına yansımasının yaklaşık yüzde 30 seviyesinde olacağı biliniyor mu? Ayrıca uçulamayan ayların maliyetlerinin de bilet fiyatlarına etkisi dikkate alınırsa böyle bir uygulama epeyce sıkıntılı görünüyor.

        Öte yandan Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) uçaklarda orta koltuk boş bırakılarak uçulmasını desteklemediğine bir kaç defa dikkat çekti. Hatta uçakta Covid-19 bulaşma riskinin karaya göre daha az olduğu yönünde de açıklamalar yaptı. Ancak halen daha koronavirüs sonrası nasıl uçulacağı yönünde ortak bir zemin oluşmuş değil. Durum tartışmalı konumunu koruyor. Sadece Türkiye’de tartışılmıyor. Dünyada da bu konu gündemde.

        Netice itibariyle bu ayın sonunda iç hatlarda uçuşlar başlayacaksa, ekonomide çarklar dönsün deniyorsa, nasıl uçulacağına dair kararlarında bu hafta alınması gerekiyor. Havayollarının tarifelerini yapıp, insanları seyahatlere hazırlamaları için bu kararların geciktirilmeden alınması gerekiyor.

        Diğer Yazılar