Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe Doğuş, kadro derinliğini genişleterek girdiği yeni sezonda, Banvit’e karşı zorlanmadan kazanarak sezonun ilk kupasını müzesine götürdü.

        Kanarya, Bogdanovic ve Udoh’un gidişi sonrası kadroya yeni dahil olan isimlerle yapılanma süreci yaşıyor. Dixon, Kalinic gibi çarkın önemli dişlilerinin henüz dahil olmadığı bu süreçte ‘uyum’ açısından sorunlar yok değil. Ama kadroda, sorun yaşasanız da ‘çözüm’ üretecek bir yığın isim devreye girmeye hazır.

        Thompson, Wanamaker ve Sinan gibi isimlerin zamana ihtiyaçları var. Thompson, değişmeli savunma konusunda aksıyor. Wanamaker ile Sinan ise daha önceki takımlarında üstlendikleri sorumluluk itibarıyla yeni rollerine henüz uyum sağlayamadı. Açıkçası geçen yıl “ağır yük” taşıyan bu iki oyuncunun da, Thompson’ın da bir anda bu dişlinin bir parçası olmasını beklemek haksızlık olur. Bu bağlamda, Kanarya dün ikili oyun üzerinden skor üretiminde de kendi standartlarının altında kaldı. Obradovic, zaman zaman 4, hatta 5 kısaya dönüp ve 11 oyuncuyu da kullanıp ‘çözüm’ arayışını geniş yelpazede tuttu.

        Takımın ‘temel taşları’ Vesely, Sloukas ve Datome sorumluluk alıp, sıkıntıların üzerine perde çekti ve F.Bahçe istediğini aldı. Kanarya, geçen sezon 8-9 oyuncu ile döndürdüğü çarka bu sezon 5 ismi dahil ettiği düzeni oturttuğunda Türkiye’de ‘rakipsiz’, Euroleague’de açık ara önde olacak.

        Kadrosunu yenileyen Banvit’in de F.Bahçe kadar zamana ihtiyacı var... Thomas, Odum ve Caloiaro gibi yabancılarla, Can Altıntığ, Tolga Geçim’le ve diğer yabancılarla bu sene yine lige renk katan takım olmaya devam edecekler.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar