Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Önümüzdeki aylarda sanat dünyasını takipte kalabilmek için sanatseverleri geniş bir rota bekliyor. Sanat takvimi yılın ilk etkinliklerinden Frieze Los Angeles ve Arco Madrid’i geçtiğimiz haftalarda geride bıraktı. Yıl boyunca Avrupa, ABD ve Baltık ülkelerinde önemli sergiler var. Dahası, bir dizi yeni etkinlik geliyor: Art Basel’in yeni destinasyonu Paris olarak açıklandı. Ohio, yeni bir trienal olan Front’un lansmanını yapacak. Venedik Bienali de bu yılın heyecanla beklenen etkinliklerinin başında geliyor. Vincent van Gogh, Raphael, Paul Cézanne ve Francis Bacon gibi sanatçıların büyük ölçekli retrospektifleriyle, Londra ise tek başına 2022 için yoğun ve kendinden emin bir takvimle karşımızda.

        Art Basel

        Art Basel’den yılın en büyük sürprizi Basel, Londra, Hong Kong ve Los Angeles’tan sonra grubun son destinasyonunu Paris olarak duyurması... Art Basel, (henüz aynı ismi kullanıp kullanmayacağı belli değil) Ekim 2022’de FIAC’ın tahtını elinden alarak, Paris Grand Palais’de kültür-sanat dünyasını buluşturacak. Önümüzdeki ay gerçekleşecek Hong Kong fuarının pandemi sebebiyle bir kez daha iptalini duyuran Art Basel’in önümüzdeki ilk fuarı, 1-3 Aralık tarihlerinde Miami Beach'te gerçekleşecek.

        REKLAM

        Venedik Bienali

        Bienal Arte'nin bu yılki edisyonu üç ana tema etrafında dönüyor: İnsan vücudunun olası başkalaşımları, ana gezegenimizle olan bağlantımız ve yeni teknolojilerin istilacı baskısı. Teması ‘The Milk of Dreams’, sürrealist ressam Leonora Carrington'ın akıllara durgunluk veren yaratıklarına atıfta bulunuyor ve insanlığın güncel durumunu sorguluyor. Küratörlüğünü Cecilia Alemani'nin üstlendiği 59. Venedik Bienali, 20, 21 ve 22 Nisan tarihlerinde ön izlenim ve 23 Nisan - 27 Kasım 2022 tarihleri ​​arasında halka açık olacak.

        Frieze

        Sanat dünyasının en etkili sanat fuarlarından Frieze, Şubat ayında Frieze Los Angeles’ı geride bırakırken, Mayıs’ta Frieze New York ve Ekim ayında Frieze London, Frieze Masters & Frieze Sculpture dahil olmak üzere etkinliklerine devam edecek. Frieze, Asya’daki ilk edisyonunu Eylül ayında Kore başkentinin merkezindeki COEX Seul'de başlatacak.

        Paris Photo

        Fotoğraf sanatına adanmış en büyük uluslararası fuar olan Paris Photo, Paris'te yeni inşa edilen Grand Palais'de dünyanın dört bir yanından 200'e yakın katılımcıyı bir araya getiren 25. Yıldönümüne, Kasım 2022’ye hazırlanıyor.

        Francis Bacon: Man and Beast

        REKLAM

        Londra'daki Royal Academy, yılı Bacon'ın 50 yıllık kariyerini kapsayan önemli bir Francis Bacon sergisiyle başlattı. Retrospektif, Bacon'ın ilk eserlerinin, çılgınca yaratıcı ve işkence görmüş figürlerinin yanı sıra ilk kez birlikte sergilenecek olan üç boğa güreşi tablosunu öne çıkarıyor.

        Faith Ringgold: American People

        Amerikalı sanatçı ve politik aktivist Faith Ringgold, ilk New York retrospektifini New Museum'da gerçekleştiriyor. Sergi, Ringgold'un 20. yüzyıldaki toplumsal değişimlerin Amerika deneyimini nasıl etkilediğini anlatan, cinsiyet ve ırkçılık konularını ele aldığı tabloları dahil olmak üzere altmış yıllık pratiğine yakından bakıyor.

        Cornelia Parker

        İngiliz sanatçı Cornelia Parker, film, heykel ve enstalasyon sanatı gibi birçok farklı medyada çalışıyor. Büyük ölçekli kurulumları, yenilikçi çizimleri ve fotoğrafları Mayıs-Ekim ayları arasında Tate Britain’da sergilenecek.

        150 Years Mondrian

        Hollandalı ressam Piet Mondrian'ın doğumunun 150. yıldönümünü kutlamak için, bu yıl pek çok müzede etkinlikler düzenleniyor. İsviçre'deki Fondation Beyeler ve Düsseldorf'taki K20, ve dünyanın en büyük Mondrian koleksiyonuna sahip Hollanda'daki Kunstmuseum Den Haag, büyük bir retrospektif aracılığıyla Mondrian'ın ilham veren dostluklarını ve gelecek nesil sanatçılara ilham kaynağı olarak rolünü keşfediyor.

        Cézanne

        The Art Institute of Chicago ile Londra'daki Tate Modern arasındaki ortak yapım, bugüne dek gerçekleşen en kapsamlı Paul Cézanne seçkisini bir araya getiriyor. Basitçe başlığı Cézanne olan 2022 retrospektifi, Cézanne'ın sanat tarihindeki rolünü yeniden çerçevelemeyi ve post-empresyonist çalışmalarına yeni bir ışık tutmayı amaçlıyor. Sergi, Mayıs'ta Chicago'da ve ardından Ekim'de Londra'da sergilenecek.

        Documenta 15

        Documenta'nın 15. Edisyonu, tarihinde ilk kez, bu yıl bir sanatçı kolektifi tarafından kürate edilecek. Haziran-Eylül ayları arasında gerçekleşecek olan Kassel merkezli uluslararası sanat buluşmasının bu yılki küratörleri Ruangrupa. Jakarta merkezli Ruangrupa, sanatsal eğilimleri, sanatçı seçimi, sanat dünyasının süper yıldızlarının yokluğu ve sanatçıların kökenlerine atıfta bulunmalarıyla dikkat çekiyor.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar