Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş’ın puan kaybı, Karabük’ün ligde kalma ihtimali kadar düşüktü. Karabük 11’nin değeri, 5 milyon 350 bin Euro, Kartal’ın 68 milyon 750 bin Euro. Tüy-ağır siklet farkı sahaya fazlasıyla yansıdı.

        Skora katkı verenler üzerinden gidersek... Yine limitlerinin altında kalan Gökhan’ın ön direk aşırtmasında Pepe ilk lig maçından sonraki 2. golünü attı. Babel asist yapsa da, çalımları arkadaşlarının da başını döndürdü, yerini daha önce Lens’e bırakmalıydı. Küçük maçların ‘büyük’ yıldızı Ozzie göbekten servis yapmaya çalıştı, ilk 45’in en çok koşanıydı. Böylesi kolay rakibe karşı, Oğuzhan’ın çıkarılıp ortada Atiba-Medel garanticiliğine bu kadar erken gerek var mıydı? Sanırım bu, bir Bayern denemesiydi! Q7 ‘orta bombardımanı’ yaptı ama golü yine eksik kaldı.

        Çifter çifter giderken Bursa’da ‘mola’ veren Talisca, Kaşıkçı Elmas’ı gibi pırıl pırıl parladı. Volesi güzeldi, ancak frikiği harikuladeydi. Toplara fısıldayan adamın direklerden kaleye düşen golü sonrası Güneş, öğrencisinin alnına adeta tüm tribünlerin yerine o öpücüğü kondurdu.

        Bursa maçının yıldızı Adriano, 3. golü kaptığı topla hazırladı, kıl payı ofsaytta olan Love bitirici vuruşu yaptı. Bir gol kaçıran, Babel’e topu vermeyip bir fırsatı da heba eden Kral, geceyi ‘duble’ ile kapatıp stresi tamamen attı. Bu bir anlamda, ilk 45’te “Artık kurşun döktürmeli” dedirten Negredo’nın kulübe esaretinin ilanıydı!

        Skor elbet moral verici, ama şu unutulmamalı, Başakşehir de bu takıma 5 attı. Sadece 2011’de Emenike’den 10 milyon Euro kazanan Karabük, ‘içi boşaltıldığı’ için devre arasında yıldızlarının hepsini gönderdi... 3750 kişiden kesilen paralarla ‘bacası tüten’ kulübe basiretsiz yöneticiler ihanet etti. Ligimizin gediklileri G.Antep, Kocaeli, Sakarya, Samsun, Eskişehir benzer sıkıntılar yüzünden kayıp gitmişti.

        İşçi kulübünden, bir emekçiye geçelim; Süreyya Soner’e... Efsane Metin Oktay’ın “Taçsız Kral’ı dışında beyaz perdeye aktarılan bir biyografik yapıt göremezken, Dünyada örneği olmayan şekilde, sembol bir malzemecinin kulüp aidiyetini sinemalarda izliyoruz. Transferde paraların har vurulup harman savrulduğu, burunlara pis kokuların gelmeye başladığı şu dönemde, ‘Güzel Adam Süreyya’nın, Seba’yla ilgili şu anısının kulağa küpe yapılmasını diliyoruz: “1991-92 sezonuydu, ‘Baba evleneceğim ama takım elbisem yok. İkramiye ver de alayım’ diye takıldım. ‘Daha 3 aylığımı almadım. Şu mağazaya git, söylerim, taksit yaparlar’ dedi. Hiçbir zaman Beşiktaş’ın parasını kullanmazdı, kendi parasından verirdi!”

        MEDEL

        Gollerde değil, dillerde, yüreği boyunu aşan Şilili’nin ismi vardı.

        ÇAĞLAR

        22 yaşındaki kaleci, 5 gol yemiş olabilir ama bir o kadar da kurtardı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar