Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Günümüzde en çok şikayet ettiğimiz konulardan bir tanesi de trafiktir. Günün her saatinde bir yerden, bir yere gitmek işkence halini aldı. Hele büyük kentlerde trafik problemi, insan hayatını kitler duruma getirdi. Vatandaşlarımız iş yerlerinde çalışmaktan dolayı yorulmuyorlar! Evden işe, işten eve giderlerken, araç beklerken veya araç içinde, araba kullanırken sinir harbi yapıyor, iş yerinden daha çok yoruluyorlar.

        İzmir’de trafik problemi, merkez dahil her ilçede var. Artık çevre yollarında bile, trafik tıkanmaya başladı. Buca’da günün her saatinde trafik berbat durumda. Büyükşehir belediye başkanı Sayın Aziz Bey, her ne kadar İzmir’de trafik ve ulaşım yok demişse de, bir gün Buca’da, Karabağlar’da, Yenişehir’de, Alsancak’ta, Hatay’da, Kahramanlar’da, İkiçeşmelik veya Eşrefpaşa’da, sivil bir arabaya binip, arabayı kendi kullansın hele birde, sabah ve akşam saatlerinde İzmir’i dolaşırsa işte o zaman trafikte ulaşımın ne halde olduğunu görür.

        İzmir’de trafiğin en kötü olduğu yer Buca’dır. Çünkü Buca nüfusu 500 bini geçen kocaman bir oteldir. Dokuz Eylül kampüsü de Buca’dadır, yaklaşık 50 bin civarında öğrencisi vardır. günün her saatinde hareket halindedir. Sabahları Buca’nın dışına, çalışmak için giden ve akşamları tekrar evine dönen 100 binlerce insan vardır. bu yoğunluk yetmiyor gibi sebze hali, balık hali, kapatılan et entegre tesisleri, Buca Kapalı Ceza ve Tutuklu Evi, F Tip Ceza Evi Buca’dadır.

        35 METRELİK YOL

        Planda olmasına rağmen ve başkanlık dönemimde, istimlak haritalarını hazırlayıp, Büyük Şehir Belediyesine yolladığımız, çevre yolundan başlayıp hipodrumun arkasından NATO kavşağına bağlanan yolu, Büyükşehir henüz hayata geçirmedi. Otoyola bağlanan Doğuş caddesi planda 35 metrelik yoldur. Bu yolu genişleterek, bir bölümüde otoyoldan başlayıp 9 Eylül Üniversite kapısına kadar kesintisiz yol yapılmalıdır.

        Yapılmakta olan ve Ulaştırma Bakanlığı’nın Yeşillik caddesine, Konak tünellerine bağlanacak, Menderes caddesi viyadükleri, NATO kavşağını rahatlatacak, fakat kesin çözüm olmayacaktır. Buca’da trafik yoğunluğu Menderes caddesindedir. Yapılan viyadüklerin, Buca yönünün çalışır hale gelebilmesi için Buca Ceza Evi’nin içinden geçen 347 sokak trafiğe açılmalıdır.

        Eski İzmir’in, İnönü caddesinin trafik ve otopark problemleri hat safhada malesef İzmir de araçların yollara park etmesinden ötürü, tıkanan yollara çare olacak olan, açık veya kapalı otoparklar yapmadık. Otopark yapacaklara yeni haklar, özel sektöre imkan ve destek verelim. Kentsel Dönüşüm uzun zaman içinde, trafik probleminin çözümüne yardımcı olacaktır. Fakat bu kentin insanlarının trafik işkencesine artık tahammülü kalmamıştır. Yeni yollar, düğümlenen yerlerde kavşak çözümleri, açık ve kapalı otoparklar yapılmalıdır.

        En önemlisi, arabamızı trafiğe çıkarmadan, istediğimiz yere bizi götürecek olan metro ağı’dır. Bu sorunlardan kurtulmanın başka çaresi yoktur.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar