Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bugün ABD’de görülen bir davanın yarattığı belirsizlikler yüzünden zaten belirsiz olan piyasalar iyice oynak olmaya başladı. Hangi sektör ile konuşsam “yaprak kıpırdamıyor” cümlesini duyuyorum.

        Devlet büyüklerimizin beyanlarına göre bu durum gelip geçici.

        (Keşke ne zaman geçeceğini söyleyebilseler. Beş vakte kadar mı yoksa 20 yıl sonra mı?) Batı ile çıkarlarımız, menfaatlerimiz çerçevesinde güçlü ilişkiler kurmuşuz, kurmaya da devam ediyormuşuz. Almanya ve diğer ülkeler ile ilişkilerimizi tekrar makul bir zemine çekiyormuşuz. (Hangi Alman iş adamı ile konuşsam Türkiye’den gitmenin yollarını aradıklarını, yatırım yapanların pişmanlıklarını dinlemekteyim. Frankfurt’ta yaşayan her yaz Türkiye’ye tatile gelen çok sevdiğim Alman bir aile güvenlik gerekçesi ile son iki yıldır Türkiye’ye adım atmamaktalar)

        Batı’dan kesinlikle kopmuyormuşuz. (Onlar çoktan bizden koptu gitti. AB bizim için artık hayal bile değil)

        Hükümet enflasyonu tekrar tek haneye indirecek, cari açığı daha makul düzeylere çekmek için gereken önlemleri alarak, çözümler üretecekmiş.

        (Önce yıllık enflasyon beklenenden yüksek çıktı. Nedenleri hakkında görüş belirtenler, önemli etken olarak döviz kurlarındaki yükselişi gösteriyorlar. İthalata bağımlı hale gelmiş ekonomi için çok normal bir sonuç. Kur yükseldikçe, önce maliyetler, ardından enflasyon yükseliyor. Eh hükümet de ithalatı artırdıkça arttırıyor.)

        *************

        TEMELLERİ SAĞLAM

        Sevgili okurlar 2017 yılını geride bırakmaya hazırlandığımız, şu günlerde hükümet yetkilileri coşkuyu verdikçe veriyorlar. Vermeyip de ne yapsınlar? Türkiye’nin temelleri sağlam. Her ülkede olduğu gibi bazı sorunlarımız var.

        Her şey mükemmel değildir. Türkiye’de de değil. Önemli olan karşı karşıya kaldığımız şoklara direnç gösterebilme, bu sorunların üstesinden gelebilme kabiliyetidir. Yıllardır sorunlar ile yaşamaktan dolayı bizler o kadar kabiliyetli insanlar olduk ki... Gülmeyi güldürmeyi unuttuk. Fakat içimizdeki bazı yetenekler sağ olsunlar... Hala bizleri güldürebilecek senaryolar yazabiliyorlar.

        1 Aralık’ta gösterime giren Aile Arasında filmi duyurulduğunda, filmin senaryosunu Gülse Birsel’in yazması ve kadrosunda şahane isimlerin olması nedeniyle beklentiler çoktu.

        Ve sonuç harika olmuş. Seyredenleri kahkaha krizine sokan filmi seyretmenizi tavsiye ederim. Özellikle gergin olduğumuz, gülümsemeyi dahi kendimize çok gördüğümüz şu günlerde...

        Verelim çoşkuyu... 2018’e gülümseyerek girelim. Sağ olasın Gülse Birsel.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar