Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sektörümüzün ve ülkemizin en önemli sorunlarından birinin aşırı yükselen et fiyatları olduğunu, bu durumun başta vatandaşı, bir o kadar da sektörümüzü olumsuz etkilediğini daha önceki yazılarımızda belirtmiştik. Hükümetimiz, vatandaşın ve sektörümüzdeki işletmecilerin kırmızı ete cazip fiyatlarla ulaşabilmesi için üzerinde uzun süredir çalıştığı müthiş uygulamayı başlattı. Son dönemde 40-60 TL’ye kadar çıkarak lokantacılık sektörü açısından büyük tehlike oluşturan kırmızı et fiyatlarının, anlaşmalı marketlerde paketler halinde 29-31 TL’den satılacağı açıklandı.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2018 yılı bütçe görüşmelerinde yaptığı sunumda, konuyla ilgili yaptığı detaylı açıklamada; “Vatandaşlarımızın et ihtiyacını ucuz ve uygun fiyatla karşılayabilmeleri için uzun süredir yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Öncelikli hedefimiz, en geniş tüketici kitlesine ulaşmak. Bu maksatla Türkiye’nin bütün illerinde satış noktası bulunan ulusal market zincirlerinde en ucuz ve en uygun fiyatla kıyma ve kuşbaşı et satışı yapılmasını hedefliyoruz. Belirlenen hedeflere ulaşmak için dana kıymanın kilosunu 29 TL’den, dana kuşbaşının kilosunu 31 TL’den satmayı taahhüt eden ulusal zincir marketlere Et ve Süt Kurumu tarafından dana karkas et satışı yapılacak” dedi.

        LOKANTACI RAHATLADI

        Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) geçen hafta cuma günü Türkiye’nin 81 ilinde mağazası olan anlaşmalı marketler’de başlattığı ucuz et satışı vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

        Hükümetimizin arttırdığı rekabet ortamı, vatandaşın yanı sıra lokantacılık sektörünü de kısa sürede hareketlendirdi. Özellikle geçtiğimiz yaz kepenk kapatma noktasına gele esnafımız, vatandaşımız gibi ucuz ve sağlıklı ete kısa sürede ulaştı. Eti yüksek fiyatlara alıp, ucuz yemek satamayan, yemek fiyatları da et fiyatlarına paralel olarak artınca müşterilerinden olan lokantacı esnafı, uygulamayla birlikte rahat nefes aldı. Ucuz ete ulaşan sektör işletmecilerimiz, fiyatlarda da indirim yaparak, müşterilerine tekrardan kavuşacaktır. Hükümetimizin attığı adımların daralan sektörümüzü kısa sürede hareketlendirmesi umuduyla;

        Sevgiyle kalın, ağız tadıyla yaşayın...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar