Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Hırka-i Şerif ne zamana kadar açık kalacak?

        Fatih'te Hırka-i Şerif Camii’nde bulunan Hz. Muhammed’in Veysel Karani’ye hediye ettiği Hırka-i Şerif, Ramazan ayının ilk cuması ziyarete açıldı. Gazete Habertürk'te yer alan habere göre ilk gününde Hırka-i Şerif’i görmek isteyenler uzun kuyruk oluşturdu.

        Adını Hırka-i Şerif’ten alan camide 1851 yılından beri muhafaza edilen kutsal emanetler, her yıl olduğu gibi bu ramazanda da ziyarete açıldı. Açılışa, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ile vatandaş- lar katıldı. İstanbul Müftüsü Yılmaz’ın dua okumasının ardından Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Erken saatlerden itibaren cami önünde sırada bekleyenler camiye alındı.

        REKLAM

        ARİFE GÜNÜNE KADAR

        Hırka-i Şerif’i ziyarete gelenler dua ederken, bazı vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. Restorasyon çalışmaları nedeniyle ibadete kapalı olan camide, vatandaşlar ramazan boyunca hafta içi 10.00-18.00, hafta sonu 09.00-18.00 saatleri arasında Hırka-i Şerif’i ziyaret edebilecek. Ziyaretler, arife günü ikindi namazı sonrasına kadar sürecek. Hırka-i Şerif’i ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, İETT’nin ‘Ramazan Hattı’ otobüslerini kullanabilecek. Yaşlı, hamile ve hasta ziyaretçiler, sıra beklemeden refakatçiler eşliğinde Hırka-i Şerif’i görebilecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa