Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Wozniacki ve Cilic, Türkiye'ye geliyor! - Tenis Haberleri

        Türkiye'nin uluslararası tenis takviminde yer alan en önemli turnuvaları TEB BNP Paribas İstanbul Cup ve TEB BnP Paribas istanbul Open’da bu yıl da dünyaca ünlü raketler mücadele edecek.

        Gazete Habertürk'ten Murat Ağca'nın haberine göre; Garanti Koza Arena’da 23 Nisan’dan itibaren art arda yapılacak iki turnuvanın en önemli raketleri ise çiçeği burnunda Avustralya Açık şampiyonluğu sonrası tekrar dünya 1 numarası olan Caroline Wozniacki ile yine Melbourne’de Roger Federer’e karşı final oynayan, İstanbul Open’ın son şampiyonu Marin Cilic olacak.

        TEB BNP Paribas istanbul Cup 23-29 Nisan’da, TEB BNP Paribas İstanbul Open ise 30 Nisan-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek. Toplantıda konuşan Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, “Bu turnuvaların amacı çocuklarımızın ve ülkemizin dünya arenasındaki yerini alabilmesi. Böyle turnuvaların ülkemizde yapılıyor olması çok önemli. Biz ülkemizi adım adım dünyanın en iyisi haline getirmek için çalışıyoruz. Hedefimiz bir marka olabilmek.” diye konuştu.

        ÇAĞLA’NIN HAYALİ FİNAL

        Millitenisçi Çağla Büyükakçay ise Caroline Wozniacki’nin istanbul’a gelmesinin önemine değinerek, “Dünyanın en iyi oyuncusu. Onun burada olması tenisimize mutlaka güzel şeyler katacaktır. istanbul Cup favori turnuvam. Wozniacki-Çağla finali kulağa muhteşem geliyor” dedi.

        WOZNIACKI: HEYECANLIYIM

        Wozniacki ise video yoluyla katıldığı toplantıda istanbul’da 2014’te şampiyon olduğunu hatırlatarak, “Harika bir seyirci topluluğu bulunan İstanbul’a yeniden dönceceğim için çok heyecanlıyım” dedi. TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici de 8 yıldır kesintisiz olarak tenisi desteklediklerini anlatarak, “Her zaman aklımızda ‘TEB eşittir tenis’ kavramını oluşturmak vardı. Bunu da hayata geçirdik. Türk oyuncuların şampiyon olduğu turnuvaları çok seviyoruz. inşallah yine şampiyonları kendi aramızdan çıkartırız” değerlendirmesinde bulundu.

        REKLAM

        MARIN CILIC İLE CANLI BAĞLANTI

        Marin Cilic, basın toplantısına Hırvatistan’dan canlı bağlantı ile katıldı. Avustralya Açık finali sonrası dünya 3 numarası olan Cilic, istanbul’da geçen yıl kazandığı şampiyonluğun kariyeri için çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Hırvat raket, “Bir tenisçi olarak da burada geçirdiğim turnuva bana çok katkı sağladı. Kariyerimde önemli. Bu yıl da unvanımı korumak istiyorum” dedi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa