Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil volkswagen türkiyede fabrika açıyor - Otomobil Haberleri
        .png
        .png

        Alman Volkswagen (VW), Türkiye'de yaklaşık 5 bin kişilik istihdam sağlayacak fabrika yatırımı için kolları sıvadı. Habertürk'ün duyurduğu gelişmeye göre, VW hem Almanya'daki üretim tesislerinde elektrikli modellerine yer açmak hem de Skoda'ya karşı artan talebe cevap verebilmek için söz konusu kararı aldı.

        Dünkü haberimizde gelişmelerin Almanya'nın otomobil yayınlarından Automobilwoche'de yer aldığından bahsetmiştik. Buna göre,VW yeni yatırımını grubun farklı markalarının da üretiminin yapılabileceği bir 'çok markalı tesis' şeklinde planlıyor. Bu kapsamda sorumluluk Skoda'ya devredilirken, Skoda CEO'suBernhard Maier'in çalışmalara başladığı öğrenildi.

        REKLAM

        Scala modelinin tanıtımında konuya ilişkin açıklamalarda bulunanMaier, "Grup seviyesinde yeni görevler edindik. Sadece Skoda değil, grubun diğer markalarının da üretimini yapacağımızyeni fabrika üzerine çalışmalara başladık" dedi.

        LOKASYON NETLEŞMEDİ

        Skoda CEO'su Bernhard Maier, her ne kadar yatırım için farklı alternatifleri değerlendirdiklerini söylese ve kararı henüz teyit etmemiş olsa bile,Automobilwoche'nin yayın yönetmeniBurkhard Riering'in aktardığına göre, VW'nin yeni tesisinin Türkiye'de olacağı kesinleşti. Fakat henüz lokasyonu netleşmeyen fabrikanın resmi duyurusunun ise önümüzdeki haftalarda yapılması bekleniyor.

        Kaynaklar, VW CEO'su Herbert Diess'in Türkiye konusunda ağırlığını koyarak kararın alınmasında önemli rol oynadığını kaydediyor. VW'nin Türkiye kararında yetişmiş işgücünün ve otomotiv endüstrisindeki bilgi birikiminin etkili olduğu belirtildi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa