Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV İstanbul'da hangi tedbirler kalktı? | Teke Tek - 1 Mart 2021

        Sorulmayanların sorulduğu sadece gerçeklerin konuşulduğu bir ekran klasiği Teke Tek... Koronavirüs vaka sayıları, tedbirlerin gevşetilmesini sağlayacak kadar düştü mü? kafe ve restoranların açılmasi salgının seyrini nasıl etkiler? Yüz yüze eğitime hazırlanan okullarda hangi tedbirler alınmalı? Sokak kısıtlamaları kaldırılmalı mı, genişletilmeli mi?

        Teke Tek'te Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "Lokal önlemler alınıyor ama iller arası dolaşım serbest olduğu sürece salgını kontrol etmek mümkün değil. Kademeli normalleşme gerekir. Şu anda kaldırılan yasaklarla risk daha fazla artacak o yüzden çok daha fazla dikkat etmeliyiz"

        Teke Tek'te Prof. Dr. Necmettin Ünal: "Öncelikle restoranların açılması çok iyi oldu. Normalleşmekten ziyade duruma adapte olmaktan başka çaremiz yok. Kovid ile beraber yaşayıp hayatımızı sürdürecek şartları yaratmak zorundayız"

        Teke Tek'te Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "Herkes kendi önlemini kendisi alacak. Bugüne göre önlemler gevşetildiğinde çok daha dikkatli olmalıyız. Maske-mesafe-temizlik artık hayatımızın bir parçası. Ne yaparsanız yapın önlemleri kaldırmak riski artırır"

        Teke Tek'te Prof. Dr. Necmettin Ünal: "Şarkı söylemek virüs saçmak anlamında risk taşıyor. Ortasını bulmak kolay değil. Etkinliklerin yapıldığı yerlerin havalandırma sistemleri optimize edilmeli. Sanatçılarımızın zor durumda olduğu da bir gerçek"

        Teke Tek'te Prof. Dr. Sıla Akhan: "65 yaş üstü için her türlü gevşemenin olabileceği dönemdeyiz. En çok sıkılan grup. Aşılarını oldular. Yine il bazlı olacaktır ama yavaş yavaş kurallar esnetilebilir"

        Fatih Altaylı soruyor, Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Ünal, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanları, Prof. Mehmet Ceyhan ve Prof. Dr. Sıla Akhan yanıtlıyor

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu