Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sağlık Gece Raporu - 3 Nisan 2020 (Vaka artış hızı ne anlatıyor, kim hangi maskeyi takmalı?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

        Koronavirüs hızla yayılmaya devam ediyor, ama her geçen gün yeni tedbirler de açıklanıyor. Son olarak 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı geldi. Büyükşehirlere giriş çıkışlar yasaklandı. Sokakta üç adım mesafe kuralına uyulması şart. Kalabalık yerlerde maske zorunluluğu da getirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni koronavirüs rakamlarını açıkladı. Türkiye’de koronavirüs nedeniyle can kaybı 425 oldu. Toplam vaka sayısı 20 bin 921’e çıktı, 484 kişi iyileşti. Türkiye’de 56 ilde koronavirüs nedeniyle can kaybı var. En fazla can kaybı ise 217 kişi ile İstanbul’da.

        Peki koronavirüste vaka artış hızı ne anlatıyor? Kimler hangi maskeyi takmalı? Koronavirüsten nasıl korunacağız? Hangi hastalıklar risk grubunda? Vitamin koronavirüse karşı faydalı mı?

        Gece Raporu’nda Erdoğan Aktaş, konukları Akdeniz Üniversitesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Usta, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Savaşçı, Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Ergin Koçyıldırım, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi - Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Nefise Öztoprak Çuvalcı ve Harvard Üniversitesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Furkan Burak ile Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesini tüm yönleriyle konuştu.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu