Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Türkiye daha demokratik olur mu? | Türkiye'nin Nabzı - 3 Mart 2021

        Veyis Ateş'le Türkiye'nin Nabzı'nda, İnsan Hakları Eylem Planı tartışmasından HDP'ye yargıtay incelemesine; Kılıçdaroğlu'nun "fezlekelerle CHP'yi zor durumda bırakmak istiyorlar" açıklamasından Millet İttifakı’nın fezlekeler ve yeni anayasa tutumuna kadar siyasetin sıcak başlıkları masaya yatırılıyor.

        Türkiye'nin Nabzı'nda İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu: "HDP'yi PKK terör örgütünün siyasi uzantısı olarak görüyoruz. Meşru diyemeyiz. Kapatılması içinse hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Medeni bir ülkeyiz. Suç işlenmişse kapatılsın"

        Türkiye'nin Nabzı'nda Gürsel Tekin: HDP kapatılırsa bundan en çok zararı AK Parti görür. Karar yargıya bırakılmalı. Şahsi kanaatim CHP olarak fezlekeler önümüze geldiğinde dokunulmazlıkların kaldırılmasına cevabımız 'hayır' olacak"

        Türkiye'nin Nabzı'nda Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu: 37 yıl boyunca denenmedik yol kalmadı. Siyaseti terörün vesayetinden kurtarmamız gerekir. Çözülmedik ne kaldı? HDP, PKK'nın siyasi uzantısıdır. Partiler sorumluluğunu yerine getirsin"

        Türkiye'nin Nabzı'nda Gazeteci Mustafa Kartoğlu: "Kapatma ile dokunulmazlıkların kaldırılması meselesi birbirine karıştı. Dokunulmazlıklar kaldırılsın ki milletvekilleri tutuklu yargılanabilsin. Meclis'te bu iş çözülmeli"

        Türkiye'nin Nabzı'nda Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu: Reform açlığı duymalıyız. En önemlisi yargıda, hukukta olmalı. Somut maddeler var. Uzun tutukluluğa ilişkin neşter atılmış, yargılama süreleri kısalacak. Mağduriyetler yaratıyordu

        Veyis Ateş soruyor, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Akademisyen Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ve Gazeteci Mustafa Kartoğlu yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu