Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Gece Raporu - 16 Mart 2020 (Koronavirüs nasıl engellenecek?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

        En önemli gündem maddesi, herkesin konuştuğu tek konu koronavirüs. Türkiye’de koronavirüs görülen vaka sayısı 47'ye yükseldi. Peki koronavirüs nasıl engellenecek? Koronavirüs önlemleri yeterli mi? Koronavirüsle bilimsel mücadele sürüyor. Koronavirüs nasıl yenilecek? Koronavirüsten korunmak için alınması gereken önlemler neler? Koronavirüsle mücadele yöntemlerinde gelinen son nokta ne? Koronavirüs gibi salgınlar neden hızla yayılıyor? Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Prof. Dr. İrfan Şencan ve Akdeniz Üniversitesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Usta değerlendirdi. 

        Koronavirüs ekonomiyi de vurdu. Piyasalarda koronavirüs depremi yaşanıyor. Borsalar sert düşüş yaşadı. Petrol ve altın fiyatları da düştü. Ciner Medya Grubu Londra Temsilcisi Cüneyt Başaran son durumu ve İngiltere’de koronavirüs konusunda yaşanan gelişmeleri aktardı.

        Toplumsal anlamda zor günlerden geçilirken sosyal medyanın değişmez bir gerçeği oldu: asılsız haberler. Sahte belgeler, uydurma haberler Whatsapp gruplarında oradan oraya dolaşıyor, panik de böylelikle her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bunu yaymamak ise bizlerin elinde. Ancak bir yandan tehlike varsa bundan da haberdar olmak gerekiyor. Peki aradaki dengeyi nasıl bulacağız? Teyit.org Şef Editörü Gülin Çavuş anlattı.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu