Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Para Gündem - 6 Temmuz 2020 (Çoklu baroyu kim destekliyor, kim desteklemiyor?)

        Para Gündem'de Ebru Baki, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile başkent gündemini konuştu. Konukları Dragoman Strateji Başkanı Onur Erim, Hukukçu Dr. Rezan Epözdemir ve Habertürk Yazarı Sevilay Yılman ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

        - Sakarya'da havai fişek fabrikasındaki patlama... Fabrikadaki çalışmalar kurallara uygun mu yapılıyordu? Patlayıcı nasıl muhafaza ediliyordu? Bina havai fişek üretimine uygun mu, işçiler eğitimli mi? Havai fişek yasaklanmalı mı?

        - Libya'da Vatiyye Üssü'ne saldırı... Libya'da ne yapılmak isteniyor?

        - Erken seçim tartışması, çoklu baro kanun teklifi, barolardan cübbe ve düğmeli tepki... Siyasette neler tartışılıyor? Bu hafta Meclis'in gündeminde ne var? Barolarla ilgili sorun nereden çıktı? Çoklu baro bahsedilen sorunlara çözüm olur mu? Baroların görevi ne? Barolar nasıl çalışıyor, çoklu baro için ne diyorlar? Çoklu baroyu kim destekliyor, kim desteklemiyor? Çoklu baro kabul edilirse ne olur? Çoklu baro yerine ne yapılabilir? 

        - Tacizin adı "babacan tavır"... Yargıtay'dan "babacan tavır" kararı! Memurenin kalçasına dokunan müdürün cezasını bozdu. Bu nasıl bir karar? Yargıtay'ın "babacan tavır" kararı için kim, ne diyor?

        - Sosyal medya düzenlemesi tartışması... Sosyal medyadaki sorunlar ne? Sosyal medya nasıl düzenlenecek, kurallar ne olacak, kullanıcıya ne sağlayacak? Sosyal medyada neler yapılabilir, kullanıcılar ne istiyor? Sosyal medya mağdurunun hakları ne, nereye başvurmalı? Sosyal medya düzenlemesini kim, neye göre yapacak? Kişisel veriler nasıl korunuyor? Sosyal medya ağlarının Türkiye'de neden temsilciliği yok?

        - Ekonomide beklenti ne? Ekonomide "V" çıkışı bekleniyor mu?

        - Okullar korona tedbirlerine hazır mı? Velilere neden taahhütname imzalatılacak?

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu