Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızın 100. Yılı Kutlu Olsun

        Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi tam 100 yıl önce bugün, kurtuluş savaşının en sıcak günlerinde 23 Nisan 1920’de Ankara’da, açıldı.

        Hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğunu söyleyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bir yıl sonra, ‘23 Nisan’ın bayram olarak kutlanmasına karar verdi.

        Atatürk, 5 yıl sonra 1929’da da 23 Nisan bayramını çocuklara armağan etti. Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye oldu.

        Her 23 Nisan’da bir araya gelip dünyaya dostluk ve barış mesajları veren çocuklar koronavlrüs salgını nedeniyle bu yıl ilk kez kendilerine armağan edilen bayramlarını ‘ev’de kutlayacak.

        1979’da beri her yıl dünyanın dört bir yandan Türkiye’ye gelen ve 23 Nisan'da  Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları ilk kez bu yıl ‘kardeşleriyle’ buluşamayacak.

        Umudumuzun hiç solmayan çiçekleri çocuklar bu yıl ‘bayramlarını’ ‘evlerden’ sokaklara taşan bir coşkuyla kutlayacak. Ulu Önder’in dediği gibi: 

        "Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır…"

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu