Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Ekonomi Teke Tek Bilim – 31 Ocak 2021 (Türk Lirası’nın değeri nasıl artar?)

        Fatih Altaylı ile Teke Tek Bilim’de Türkiye ve dünyadaki ekonomik belirsizliklerin nedenleri; kur dalgalanmalarından yabancı yatırımcılara para politikasindan ne yapılmalı sorusunun yanıtına kadar tüm yönleriyle masaya yatırılıyor

        Teke Tek Bilim'de İktisat Tarihçisi Prof. Dr. Şevket Pamuk: Ekonomiyi geniş düşünmeli ve siyasete, topluma, hukuka da bakmalıyız. Siyasi rejimlerini, toplumsal yapılarını, siyaset-iktisat ilişkisini tam kuramayan ülkeler sık sık buhran yaşıyor "AK Parti 2010'a kadar başarılıydı. Daha açık ve çoğulcu bir ekonomi modeli benimsedi. Fakat uzun vadeli sanayileşme ve teknolojiye dayalı bir model kurulamadı. Olumlu yıllar çabuk sona erdi"

        Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Şevket Pamuk: "Kovid kaynaklı bir kriz yaşıyoruz. Türkiye pandemiye kötü ve zor bir dönemde yakalandı. Sıkıntılarımızı katladı, derinleştirdi. Özellikle hizmet sektöründe tahribat yarattı"

        Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Şevket Pamuk: "Siyasetçiler Merkez Bankası'nın tamamen kendisine bağlı olmasını istiyor. Biz de son 5 yıl bunu yaşadık ve enflasyon yükseldi. Bundan geri dönülüyor mu? Göreceğiz"

        Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Şevket Pamuk: Kısa vadeli sorunlara karşı destek işlevi görüyor. İşler kötü gidiyorsa sorunları öteleyebiliyorsunuz. Türkiye'nin rezervleri de hep sınırlardaydı. Negatif rezerv tarihimizde pek görülmemişti"

        Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Şevket Pamuk: "Ekonomi bilimi sadece bugünle ilgili değildir, tarihten gelen bazı özelliklerin de devamıdır. Mutlaka tarihin de payı vardır"

        Fatih Altaylı soruyor; İktisat Tarihçisi Prof. Dr. Şevket Pamuk Teke Tek Bilim’de yanıtlıyor

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu