Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim VGM burs başvuruları 2019! Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) bursu ne kadar?

        VGM burs başvurusu nasıl yapılır? sorusu, burs fırsatını kaçırmak istemeyen öğrenciler tarafından soruluyor. VGM yani Vakıflar genel Müdürlüğü, ilkokul,ortaokul ve lise öğrencilerinin yanı sıra yükseköğretim öğrencileri için de geçtiğimiz günlerde alınmaya başlandı. 15 Eylül'de başlayan yükseköğretim öğrencileriiçin burs başvuruları 30 Ekim'de sona erecek. 9 Eylül'de başlayan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin başvuruları ise 9 Ekim'de sona erecek. İşte VGM burs başvuru detayları...

        VGM BURS BAŞVURUSU 2019

        Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim ve yükseköğrenim bursu, öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere veriliyor. Ortaöğrenim bursu, Vakıflar Yönetmeliğinin; yükseköğrenim bursu ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda değerlendiriliyor. Başvuruların en sağlıklı ve kolay şekilde bilgisayardan yapıldığı unutulmamalıdır. Cep telefonu ya da tabletlerden, cihazların işletim sistemlerinin güncel olmamasından kaynaklanan sorunlar nedeniyle başvuru yapılırken sıkıntı yaşanabilmektedir.

        REKLAM

        Doğru ve kolay başvuru yapmak için başvuru yapmadan Başvuru Kılavuzları mutlaka okunmalıdır. Başvuru kılavuzlarına başvuru giriş ekranlarından ulaşabilirsiniz.

        VGM BURS BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

        Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursları Kredi Yurtlar Kurumunun (KYK) burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından açıklanmaktadır. Öğrencinin KYK bursu almaya hak kazanması halinde Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs başvurusu iptal edilir. Öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin ise burs başvuruları değerlendirmeye alınır.

        VGM BURS MİKTARI NE KADAR?

        Ortaöğrenim öğrencilerine aylık 60,00 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 250,00 TL, Türkiye’deki eğitim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine ise 500,00 TL burs verilmektedir.

        VGM SIKÇA SORULAN SORULAR SAYFASI İÇİN TIKLAYIN
        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa