Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Ümit Özat'tan olay açıklama: "Ayı Ümit' diyorlar" - Futbol Haberleri

        Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, Ziraat Türkiye Kupası'na veda ettikleri Beşiktaş maçı sonrası önemli açıklamalar yaptı.

        Ümit Özat yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

        "Bu kupa önemli bir kupa, bizim için de önemli bir tecrübe. Oyunun başında 2 tane net pozisyonumuz var. Bir tane duran top, hakemin gözünün önünde çok net bir faul. 3-1 yenildiğiniz maçın rövanşında Beşiktaş'ı elemek kolay bir şey değil. Vida'nın Ahmet'i ittiğini görüyorsunuz. Eliyle, dirseğiyle nasıl bir şarj yaptığına bakın. Demek ki hakem hataları herkese oluyor. Ben Özgür Yankaya ile son 5 maçımı da kazanamadım. Olabilir, hakemler hata yapabilir. Önemli olan niyeti. Fenerbahçe maçında hakem hatası yapılınca 3 gün konuşuluyor. Beşiktaş maçında da öyle. Ama bizim aleyhimize de hatalar yapılıyor gördüğünüz gibi. Bizim gibi takımların sadece hakemle 3 büyüklerden puan kazandığı düşünülüyor. Yok böyle bir şey. Bugün maç kaybettik, 3 oyuncu kazandık. Onları kazanmanın mutluluğunu yaşıyorum. Lige dönüyoruz, önümüzde önemli bir maç var. Yarın o maçın hazırlıklarına başlayacağız.

        REKLAM

        Bulaşılacak bir adam olmadığımı herkesin bilmesini istiyorum. Hiçbir hatanın başlangıcı ben olmadım. Bir tarafta 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye bağırıyorlar. Diğer tarafta da 'Ayı Ümit' diye bağırıyorlar. Ayı asil bir hayvandır. Tip de gelip geçicidir. Kilo alıp vermek herkesin başına gelebilecek bir şey. Şekil gelir geçer, geçmişte de Brad Pitt değildik!"

        BASIN TOPLANTISI

        Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, oyunun ilk 15 dakikasında Milinkovic ile net iki pozisyona girdiklerini dile getirerek, "Biri gol olsa maç farklı yerlere gidebilirdi." dedi.

        Beşiktaş'ı tebrik eden Özat, "Yediğimiz golde verilmeyen net bir faul var, bu da direncimizi kırdı. Bir maç kaybettik ama Rahmetullah Berişbek, Mert Çetin ve Taha Demirtaş gibi 3 genç oyuncu kazandık. Türk futboluna ve kulübümüze yeni oyuncular kazandırdık." yorumunu yaptı.

        Yarından itibaren ligde oynayacakları karşılaşmaya odaklanacaklarını vurgulayan Özat, "Gençlerbirliği tribünlerinin her maç en az bu kadar dolu olması lazım. Ankara'da üvey evlat muamelesi görmek kabul edilebilir bir şey değil. İkinci gelişimden sonra yapılan takviyelerle iyi bir takım kurduğumuzu düşünüyorum. Bu maçta skorun önemi yoktu, böyle maçlar gelişeceğiniz maçlardır. Taraftarları oyuncularımın yanında görmek istiyorum çünkü bir tane Gençlerbirliği var. Gençlerbirliği, Süper Lig'de olmak zorundadır, bu da taraftarsız olmaz. Bu anlamda onlara teşekkür ediyorum. İç sahada oynayacağımız iki lig maçında en az 4 puan almalıyız." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Ümit Özat, Şenol Güneş ile yaşanan gerginlikle ilgili soruya ise "Benim hümanist bir yapım var. Hangi kültürden geldiğimi insanlar iyi bilir. Bugüne kadar hiçbir kavganın başlangıcı olmadım. Taraftar gerekli cevabı verdi. Bizden de masaj masasını istediler, gönderdik helali hoş olsun. Biz de bunun lafını mı yapalım." şeklinde cevap verdi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa