Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ucuz ayakkabı firması Instagram fenomenlerini böyle kandırdı
        • 1

          İnternet üzerinden çok uygun fiyatlarda ayakkabı satan Payless isimli bir firma ilginç bir sosyal deneye imza atarak sosyal medya fenomenlerini oltaya getirdi. Firma, 20 dolarlık ayakkabıları 400-500 dolar gibi uçuk fiyatlardan satışa sunarak birkaç saat içerisinde 3 bin dolar elde etti. Peki bu olay nasıl gelişti?

        • 2

          Firma ilk olarak orijinal ismi olan Payless'i Palessi'ye çevirdi. Sonra da Los Angeles'ta zengin kesime hitap eden bir AVM'de havalı bir mağaza açtı.

        • 3

          Bu mağazanın içini 20 dolarlık ayakkabılarıyla donattılar. Tabii etiketlerdeki fiyatları değiştirmeyi ihmal etmediler. Yeni fiyatlandırmaya göre 20 dolarlık ayakkabılar 400-500 dolar gibi uçuk bir meblağ ile güncellendi.

        • 4

          Tabii kaliteli duran bir web sitesi ve Instagram hesabı da ihmal edilmedi. Instagram fenomenlerinin aradığı her şey artık hazırdı. Artık sıra büyük davete gelmişti.

        • 5

          Firma, mağazanın açılışına özel olarak 80 kadar fenomeni mağazaya davet etti. Moda fenomenleri davete katıldılar tabii ki. Sonrasında olanlar şaşkına çevirdi.

        • 6

          Gelen davetlilerin birçoğu malzemeleri çok iyi tanıdıklarını söylüyordu. Hatta deneyde bir kadın 20 dolarlık ayakkabı için "Bu ayakkabıya 400 ya da 500 dolar ödeyebilirim" dedi.

        • 7

          2 gün boyunca davete katılan moda blogger'ları, influencer'lar Instagram fenomenleri 20'şer dolarlık ayakkabılara yüzlerce dolar ödedi. Hatta açılışın ilk saatlerinde 3 bin dolarlık satış bile gerçekleşti. Firma, her birine daha sonrasında "işin aslını" anlattı ve paralarını iade etti.

        • 8

          Böylelikle marka, uygun fiyatlarla da şık olunabileceğini kanıtlamış oldu...

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa