Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Trump'tan Huawei için özel kararname!

        ABD Başkanı Donald Trump, ülkede 'ulusal acil durum' ilan etti ve Amerikan şirketlerinin ulusal güvenlik riski teşkil eden firmalara ait telekomünikasyon ekipmanlarını kullanmalarını yasaklayan bir kararname imzaladı.

        Ticaret Bakanlığı'na gönderilen kararnamenin, 150 gün içerisinde uygulamaya konulması planlanıyor. Kararname, Çin menşeili Huawei'nin etkisini kırmak için atılan adımlardan biri olarak yorumlandı.

        Ticaret Bakanı Wilbur Ross konuyla ilgili yaptığı açıklamada kararnamenin, 'ABD'nin bilgi ve iletişim teknolojilerini yabancı düşmanlardan korumayı' hedeflediğini söyledi.

        Kararnamede herhangi bir ülke veya şirket ismi verilmedi ancak ABD'li yetkililer daha önce Huawei'yi bir 'tehdit' olarak nitelemiş, müttefik ülkelere ise yeni nesil 5G ağlarda Huawei'yi kullanmamalarını telkin etmişti.

        Huawei tarafından yapılan ekipmanların Çin tarafından casusluk amacıyla kullanılabileceğini düşünen Washington yönetimi, Ağustos ayında hükümet kurumlarının Huawei ve diğer Çin şirketlerinin ürünlerini kullanmasını yasaklayan bir karar almıştı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa