Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Toyota Yaris yenilendi! İşte yeni Toyota Yaris'in fiyatı - haberler - Otomobil Haberleri
        • 1

          Toyota'nın 1999 yılından bu yana yollarda olan b-segment hatchback modeli Yaris dördüncü nesli ile Türkiye'ye giriş yaptı. Benzinli ve hibrit olmak üzere iki farklı güç seçeneği ile bayilerde yerini alan otomobil, hem dış hem de iç tasarımında önemli değişiklikler bulunuyor.

        • 2

          Corolla, C-HR ve RAV4 gibi modellerinde de kullanılan TNGA platformu üzerine şekillendiren yeni Yaris, bu sayede daha alçak ağırlık merkezine ve daha iyi gövde dayanımına sahip oldu.

        • 3

          TNGA platformunun Yaris'e bir önceki nesile göre yüzde 37 daha sert bir şasi kazandırdığı ve otomobilin ağırlık merkezini de 12 mm aşağı çektiği bildirildi.

        • 4

          Nesil değişimi ile birlikte aracın uzunluğu 5 mm azaltılırken, dingil mesafesi ise 50 mm artırıldı. Yeni Yaris'in yüksekliğinin ise bir önceki nesile göre 40 mm azaltıldığı, genişliğinin 50 mm ve iz açıklığının da 57 mm artırıldığı kaydedildi.

        • 5

          Yeni Yaris’in hem dış hem iç tasarımında daha sportif çizgiler dikkat çekerken, öncüsüne göre daha geniş koltuklar, yumuşak dokuya sahip malzemeler ve yeni eklenen mavi iç ambiyans aydınlatması gibi özellikleri bulunuyor.

        • 6

          Yaris'in kaputunun altında 1.5 litre hibrit ve 1.5 litre benzinli motor seçenekleri bulunuyor. Hibrit sistemin gücü 116 beygir, benzinli motorun gücü ise 125 beygir olarak açıklanıyor.

        • 7

          Yaris'in Dream, Flame ve Passion isimli üç donanım paketi bulunuyor. 209 bin 100 TL'den başlayan fiyatlar ile satışa sunulan otomobilin hibrit versiyonunun başlangıç fiyatı ise 299 bin 200 TL olarak açıklandı.

        • 8

          Yaris’in tüm donanım seçeneklerinde kablosuz akıllı telefon şarj özelliği, geri görüş kamerası ve 8 inç multimedya ekranın standart olarak yer aldığı belirtildi.

        • 9

          Daha üst donanım seçeneklerinde ise akıllı giriş sistemi, parçalı deri koltuklar, ön cama yansıtmalı göstergeler, çift bölgeli otomatik klima, bi-tone iki renkli gövde ve siyah tavan seçenekleri yer alıyor.

        • 10

          Yaris’in hibrit versiyonunda Toyota Safety Sense güvenlik teknolojileri standart olarak bulunuyor.

        • 11

          Türkiye’de bugüne kadar 64 bin adetlik Yaris sattıklarını belirten Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, "Yeni Yaris Hybrid ile birlikte tüm hibrit ürün gamımız da tamamen yenilenmiş oldu. 2020 yılı için 400 adetlik Yaris satış hedefimiz bulunuyor. 2021 yılında ise benzinli ve hibrit olmak üzere 2 bin 100 adetlik Yaris satışı öngörüyoruz" dedi.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa