Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL TOFAŞ Fenerbahçe maç sonucu ve özeti! Tofaş Fenerbahçe Doğuş basketbol maçı - Basketbol Haberleri

        Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde heyecan sürdü! Serinin 3. maçında son iki sezonun şampiyonu Fenerbahçe Doğuş, 18 yıl sonra ilk kez finale yükselen TOFAŞ'a konuk oldu. Sarı-lacivertliler, İstanbul'da elde ettiği 2-0'lık avantajı korumak isterken TOFAŞ ise Fenerbahçe Doğuş'a kolay teslim olmamak için sahaya çıktı. Nefesleri kesen mücadelede gülen taraf TOFAŞ oldu!

        TOFAŞ:91 - Fenerbahçe Doğuş:88(MAÇ SONUCU)

        İLK PERİYOT SONUCU:TOFAŞ:26 - Fenerbahçe Doğuş:26

        Karşılaşmanın ilk 6 dakikasında iki takım da hücumda etkindi. İlk çeyreğin son 4 dakikasına girilirken Fenerbahçe Doğuş, 14-13'lük üstünlük sağladı. İlk çeyrekte son 2 dakikaya girilirken Fenerbahçe Doğuş, farkı 10 sanyıya kadar artırdı. Ancak son anlarda toparlanan TOFAŞ, üst üste bulduğu sayılarla farkı kapattı ve son saniyelerde gelen basket faulle skoru 26-26'ya getirdi.

        REKLAM

        İKİNCİ PERİYOT SONUCU:TOFAŞ: 52 - Fenerbahçe Doğuş:49

        Fenerbahçe Doğuş, ikinci çeyreğe hızlı başladı. Bobby Dixon'ın üç sayılık isabetleriyle hücumda zorlanmayan sarı-lacivertliler, ilk yarının son 4 dakikasına 41-37 önde girdi. TOFAŞ'ta ikinci periyotta Tony Crocker sazı eline aldı ve etkili bir oyun sergiledi. Yine geriden gelen TOFAŞ, ilk yarıyı 52-49'luk üstünlükle tamamladı.

        İlk yarının öne çıkan performanslarınıTOFAŞ'tan Tony Crocker ve Fenerbahçe'den Bobby Dixon sergiledi. Crocker, 13 sayı, 4 asist, 3 ribaund üretirken 3'te 3 üçlük isabetiyle oynadı. Bobby Dixon ise 9 sayı, 2 asist 1 ribaundla oynarken 5'te 3'lük üç sayı isabeti buldu.

        ÜÇÜNCÜ PERİYOT SONUCU:TOFAŞ:68 - Fenerbahçe Doğuş:67

        Maçın üçüncü periyodu nefesleri kesti! İki takım da hücumda sıkıntı yaşamazken liderlik sürekli olarak el değiştirdi. Üçüncü çeyreğin ilk 3 dkaikası geride kalırken Fenerbahçe Doğuş, 54-52'lik skorla üstünlüğe ulaştı. Daha sonra TOFAŞ öne geçerken Brad Wanamaker'ın üçlüğü, 57-55'lik skorla tekrar sarı-lacivertlilere getirdi. TOFAŞ'ta Pierria Henry, son 2 dakikaya girilirken Luigi Datome'nin üzerinden harika bir smaç vurdu ve farkı TOFAŞ lehine 5 sayıya çıkardı. Üçüncü periyot, ev sahibi ekibin 68-67'lik üstünlükle geçildi.

        REKLAM

        DÖRDÜNCÜ PERİYOT SONUCU: TOFAŞ91 -Fenerbahçe Doğuş: 88

        Fenerbahçe Doğuş, son periyotta Brad Wanamaker'ın üçlüğüyle skoru 68-70'e getirdi ve öne geçti. Son 8 dakikaya girilirken Wanamaker'ın asistinde Jason Thompson çember altında isabeti buldu ve farkı 4 sayıya çıkardı. TOFAŞ başantrenörü Orhun Ene mola aldı. Mola sonrasında Fenerbahçe Doğuş, Gigi Datome'nin geriye çekilerek bulduğu isabetle farkı 6'ya çıkardı. Skor 74-71'ken İtalyan yıldız bu kez üç sayılık isabet buldu ve farkı 6'ya çıkardı. Normal sürede son 6 dakikaya girilirken TOFAŞ hareketlendi ve farkı 2 sayıya kadar indirdi. Son 3:44'e girilirken TOFAŞ mola aldı ve devamında Bobby Dixon, üç sayılık isabetle farkı 8'e çıkardı. Bu dakikadan sonra toparlanan TOFAŞ, 86-80'lik skoru üst üste isabetlerle 86-84'e getirdi ve son 1,5 dakikaya bu skorla girildi. Fenerbahçe Doğuş, mola dönüşünde Bobby Dixon'ı bomboş pozisyona soktu ancak milli basketbolcunun atışı isabetli olmadı. Devamında Tony Crocker, serbest atış çizgisinde hata yapmadı ve skoru 86-86'ya getirdi. Mücadelede son anlara girilirken Fenerbahçe Doğuş'ta Bobby Dixon, top oyuna sokulurken hücum faul yaptı ve hücum sırası TOFAŞ'a geçti. Devamında TOFAŞ, 3,5 saniye kala Mejia ile üç sayılık isabet buldu ve skor 91-88'e geldi! Fenerbahçe Doğuş, son hücumda Melli ile isabeti bulamadı ve maçtan galip ayrılan taraf ev sahibi oldu!

        TOFAŞ: 91 - FENERBAHÇE DOĞUŞ: 88

        SALON: TOFAŞ

        HAKEMLER: Emin Moğolkoç, Alper Özgök, Mehmet Şahin

        TOFAŞ: Crocker 20, Mejia 23, Henry 12, Owens 11, Kadji 21, Berkan Durmaz, Yiğit Arslan, Muhsin Yaşar 4

        FENERBAHÇE DOĞUŞ: Melli 4, Melih Mahmutoğlu 11, Ali Muhammed 16, Ahmet Duverioğlu 3, Datome 10, Thompson 10, Wanamaker 20, Sloukas 5, Egehan Arna, Guduric 9, Sinan Güler

        1. PERİYOT: 26-26

        DEVRE: 52-49

        3. PERİYOT: 68-67

        5 FAULLE ÇIKAN: 38.17 Yiğit Arslan (TOFAŞ), 39.43 Wanamaker, 39.45 Ali Muhammed (Fenerbahçe Doğuş)

        Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisi üçüncü maçında TOFAŞ, Fenerbahçe Doğuş'u 91-88 mağlup ederek seride durumu 2-1'e getirdi.

        Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Crocker ve Owens ikilisiyle skor üreterek 4. dakikayı 8-6 üstün geçen TOFAŞ'a, boyalı alanda Guduric ve dış atışlardan da Ali Muhammed ile Datome'yle karşılık veren Fenerbahçe Doğuş 6. dakikada 14-13 skoru lehine çevirdi. İki takımın sert savunmalarla üstünlük kurma mücadelesine sahne olan ilk çeyrek 26-26 eşitlikle sonuçlandı.

        İkinci çeyreğe Kadji'nin 5 sayılık bireysel performansıyla başlayan TOFAŞ, 12. dakikada skoru 31-28'e getirdi. Wanamaker ve Ali Muhammed ile skoru dengede tutan sarı-lacivertliler, Melih Mahmutoğlu'nun da katkısıyla 10-0'lık seri yakaladı ve farkı 5. dakikada 7'ye çıkardı: 31-38. Uzun oyuncuları Kadji ve Muhsin Yaşar'ı pota altında iyi kullanan Bursa temsilcisi, savunmayı da iyi yapınca 19. dakikada skoru 49-49 eşitledi. Henry ile son saniyelerde 3 sayılık isabet bulan mavi-yeşilliler, soyunma odasına 52-49 önde gitti.

        Üçüncü çeyrek iki takımın kontrollü set oyunlarına sahne oldu. Fenerbahçe Doğuş'ta Melih Mahmutoğlu ve Wanamaker'in üst üste bulduğu 3 sayılık isabetlerine iyi savunma yaparak Henry ve Kadji'nin hızlı hücumlarıyla TOFAŞ karşılık verse de 6. dakika 59-59 eşitlikle geçildi. İki takımın sık sık serbest atışı çizgisine geldiği periyot 68-67 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sonuçlandı.

        Son periyotta Datome ve Wanamaker ile üst üste 7 sayı üreten sarı lacivertli ekip, 3. dakikada skoru bir anda lehine çevirerek farkı da 6'ya çıkardı. Thompson ve Ali Muhammed ile 37. dakikada Fenerbahçe Doğuş farkı 7'ye (76-83) çıkarsa da TOFAŞ seyirci desteğini de arkasına alarak bitime 1 dakika kala durumu eşitledi: 86-86. Wanamaker'in turnikesiyle tekrar öne geçen (86-88) Fenerbahçe Doğuş'a TOFAŞ serbest atışlarla karşılık verince skor 88-88 tekrar eşitlendi. Fenerbahçe Doğuş'un hücuma çıkarken Ali Muhammed, Henry'e hücum faul yaptı ve hücum şansı TOFAŞ'a geçti. Mejia ile 3 sayılık isabet bulan TOFAŞ 91-88 öne geçti. Son hücumu Fenerbahçe Doğuş değerlendirmeyince TOFAŞ, 91-88 sahadan galip ayrıldı.

        TOFAŞ'ta 23 sayı üreten Mejia maçın en skorer ismi oldu. Fenerbahçe Doğuş'ta ise Wanamaker 20 sayıyla oynadı.

        Toplam 4 galibiyete ulaşacak takımın şampiyon olacağı final serisinde 4. maç 11 Haziran Pazartesi günü yine Bursa'da oynanacak.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa