Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe TFF'den Vedat Muriç ayarı! - Fenerbahçe Haberleri

        Süper Lig'in 18. haftasındakiGaziantep FK - Fenerbahçe maçındayaşanan Vedat Muriç'inkırmızı kart olayı çok tartışıldı.

        Gaziantep FK maçı öncesinde 3 sarı kartı bulunan Vedat Muric, müsabakada gördüğü ilk sarı kartla Süper Lig'in 19. haftasında Ülker Stadı'nda oynanacak Medipol Başakşehir karşılaşmasında cezalı duruma düşmüştü. Vedat, maçın son anlarında oyunun başlamasını geciktirdiği için ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyundan atılmıştı.

        PFDK'YA SEVK EDİLDİ

        Vedat Muric, önceki gün "bilinçli sarı kart görme" gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edildi.Bu yaşanan olay futbol camiasını ikiye bölerken Vedat'ın kırmızıyı bilerek görüp görmediği konusunda tartışmalar devam ediyor.

        REKLAM

        DİSİPLİN TALİMATI NE DİYOR?

        Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Talimatı'nda yer alan 37. madde şöyle: "Müteakip müsabakalardaki ceza durumunu düşünerek bilinçli olarak sarı veya kırmızı kart gören futbolculara 2 müsabakadan men cezası verilir."

        FEDERASYON HAREKETE GEÇİYOR

        Türkiye Futbol Federasyonu'nun da bu konudaki belirsizliği ve spekülasyonları gidermek adına talimat maddesinde yeni düzenlemeyapacağı öğrenildi. Disiplin Talimatı’nın ‘Bilinçli Kart Görme’ başlıklı “Müteakip müsabakalardaki ceza durumunu düşünerek bilinçliolarak sarı veya kırmızı gören futbolculara iki müsabakadan menetme cezası verilir” maddesinin revize

        edilerek lig ve kupadaki kart cezalarının kendi organizasyonlarındageçerli olması sağlanacak. Böylece niyet okuma ve tartışmaların daönüne geçilmiş olacak.

        BAŞAKŞEHİR TALEP ETTİ, TFF DİNLEMEDİ

        Türkiye Futbol Federasyonu, devre arasında Kulüpler Birliği’nden ligin ikinci yarısı için öneriler isterken hazırlanan öneriler mail ortamında federasyona gönderildi. Başakşehir Kulübü’nün önerisinde “Kırmızı kart cezaları hangi organizasyonda görüldüyse o organizasyonda çekilsin (lig ise lig, kupa ise kupa)" yazıyordu. Ancak TFF’den yanıt bile gelmemişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa