Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        HTTP/1.0 404 Not Found Cache-Control: no-cache, private Date: Thu, 28 Mar 2024 08:53:08 GMT HABERTÜRK - Sayfa Bulunamadı
        404
        Sayfa Bulunamadı
        5 saniye içinde ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
        Beklemek istemiyorsanız tıklayın...
        Haberler Ekonomi Para Krediler Standard & Poor's, İspanya'nın kredi notunu teyit etti - Para Haberleri

        İspanya'nın uzun dönem kredi notunun "A-" seviyesinde teyit edildiği, görünümünün "pozitif" olduğu bildirildi.Standard & Poor's'tan yapılan açıklamada, İspanya'nın kredi notunun "A-" seviyesinde teyit edildiği ve görünümünün "pozitif" olduğu belirtildi.

        AA'nın haberine göre açıklamada, İspanya'nın not görünümünün pozitif olmasıyla ilgili olarak, bütçeyle ilgili güçlendirmenin beklentiler dahilinde gelişmesi, ülkenin dış borcunun büyük kısmının ödenmesinde ilerleme kaydedilmesi ve Katalonya bölgesindeki siyasi gerginliklerin yumuşaması durumlarında kredi notunun yükseltilebileceği bilgisi verildi.

        Öte yandan açıklamada, İspanya'da ekonomik büyümenin beklentilerden önemli derecede daha zayıf olması ve ülkenin cari açığının bozulması durumlarında ise ülkenin görünümünün "durağana" çevrileceği uyarısında bulunuldu.

        İspanya ekonomisinin geçen sene yüzde 3 genişlediği hatırlatılan açıklamada, ülke ekonomisinin bu sene yüzde 2,8 ve gelecek yıl yüzde 2,3 büyümesinin beklendiği kaydedildi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa