Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Grand Slams Wimbledon başlıyor - Tenis Haberleri

        İngiltere’de ilk kez 1877’de düzenlenen, sezonun üçüncü Grand Slam’i Wimbledon’ın ana tablo maçları bugün başlıyor. Dünya 1 numarası unvanını 122 hafta sonra Andy Murray’ye kaptıran 2 numaralı seribaşı Novak Djokovic, eski performansına ulaşmak istiyor. Sakatlıktan döndükten sonra toprak kort sezonunda oynamayan 3 numaralı seribaşı Federer ise buradaki 8. şampiyonluğunu kazanıp Wimbledon rekorunu ele geçirmeye çalışacak. Bu yıl Avustralya Açık’ta finale yükselen ve 10. Roland Garros şampiyonluğunu elde eden 4 numara Rafael Nadal ise 2014’ten beri ilk kez 1 numara olmanın hesaplarını yapıyor.

        SERENA VE SHARAPOVA YİNE KORTA ÇIKMAYACAK

        Uzun yıllardır kadınlar tenisini sürükleyen Serena Williams ve Maria Sharapova, Roland Garros’nun ardından Wimbledon’da da yer almayacak. 23 şampiyonlukla Grand Slam kazanma rekoru kıran Serena, bebek beklediği için katılamıyor. Sharapova ise sakatlığı yüzünden yer almayacak. Tek kadınlarda 1 numara Angelique Kerber’in yanı sıra Lucie Safarova ve Garbine Muguruza en ciddi şampiyonluk adayları olarak öne çıkıyor.

        STAN 1 NUMARA OLABİLİR

        Wawrinka için 2017 Wimbledon’ın anlamı büyük... 2014’te Avustralya Açık, 2015’te Roland Garros ve 2016’da ABD Açık’ı kazanan 32 yaşındaki İsviçreli, şampiyon olursa hem Wimbledon’daki ilk zaferini ilan edecek hem de kariyerinde ilk kez dünya sıralamasında 1 numaraya yerleşecek. İpek Soylu ilk peşinde Wimbl edon ’da çiftlerde ana tabloya yükselen İpek Soylu, ilk ana tablo maçını kazanmaya çalışacak. İpek ilk turda, Taylandlı partneri Varatchaya Wongteanchai ile beraber Mandy Minella- Anastasija Sevastova ikilisinin karşısına çıkacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa