Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis İstanbul Cup İstanbul Cup'da şampiyon Elina Svitolina! - Tenis Haberleri

        TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın tekler finalinde Belçikalı rakibi Elise Mertens'i 2-0 yenen Ukraynalı Elina Svitolina, şampiyon oldu.

        Garanti Koza Arena'da gerçekleştirilen organizasyonun tekler finalinde, turnuvanın 1 numaralı seribaşı olan dünya sıralamasının 13. sırasındaki Ukraynalı Elina Svitolina ile 6 numaralı seribaşı ve dünya sıra sıralamasının 66 numarası Belçikalı Elise Mertens karşı karşıya geldi.

        İlk sete oldukça iyi başlayan Svitolina, rakibinin iki kez servisini kırarak 5-0 öne geçti. Son bölümde toparlanan Mertens iki oyun aldı ancak Ukraynalı sporcu seti 6-2 üstün tamamlayarak 1-0 öne geçti.

        İkinci sete de etkili başlayan taraf olan Svitolina, 4-1 öne geçmesine karşın, Mertens'in 4-4 eşitliği yakalamasına engel olamadı. Son bölümde yeniden oyunun hakimi olan Ukraynalı tenisçi, seti 6-4, maçı ise 2-0 kazanmayı başardı.

        REKLAM

        Svitolina, bu sonuçla kariyerinin 7. WTA şampiyonluğunu elde etti.

        Turnuvayı şampiyon tamamlayan Svitolina, 43 bin doların sahibi olurken, finalist Mertens ise 21 bin 400 dolar ödüle hak kazandı.

        KUPAYI ÜMİT LEBLEBİCİ VERDİ

        TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda teklerde şampiyon olan Ukraynalı Elina Svitolina, kupasını aldı. Garanti Koza Arena'da gerçekleştirilen organizasyonun tekler finalinin ardından kupa töreni düzenlendi.

        Törende Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Durmuş, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ve Koza World of Sports Genel Müdürü Yavuz Selek hazır bulundu. Elina Svitolina'nın şampiyonluk kupasını Ümit Leblebici verdi. Belçikalı Elise Mertens'in ikincilik kupasını ise Necmi Kadıoğlu takdim etti. Kupa töreninin sonunda Svitolina, turnuvanın 10. düzenlenme yılı anısına hazırlanan pastayı da kesti.

        SVITOLINA: "BU ŞAMPİYONLUK BENİM İÇİN ÖZEL"

        TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda teklerde şampiyon olan Ukraynalı Elina Svitolina, elde ettiği başarının kendisi için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

        Garanti Koza Arena'da gerçekleştirilen organizasyonun kupa seremonisinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Svitolina, "Bu sonuç benim doğru yolda olduğumu gösteriyor. Bu şampiyonluk benim için özel. Her gün erkenden kalkıp, yaptığım çalışmaların sonucunu aldığımı gösteriyor" dedi.

        Svitolina, Fransa Açık Turnuvası'ndaki (Roland Garros) hedefinin sorulması üzerine, "Her maç için yüzde 100 şekilde hazır olmaya çalışıyorum. Çok yüksek motivasyon gerekiyor. İnsanlar benden başarı ve şampiyonluk bekliyor. Bu büyük bir motivasyon kaynağı ama bazen baskı da oluşturabiliyor" ifadelerini kullandı.

        İstanbul Cup'a iyi bir şekilde hazırlandığını da dile getiren Svitolina, "Fiziksel olarak iyi durumdaydım ve kendime güveniyordum. Şu an kortta kendimi mutlu hissediyorum. Eğer tenis oynuyorsanız, bu çok önemlidir" şeklinde konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa