Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Neto ve Janssen, Başakşehir maçında nasıldı? - Rams Başakşehir Haberleri
        • 1

          ANALİZ | YAĞIZ SABUNCUOĞLU / HABERTURK.COM

          Fenerbahçe'nin yeni transferi Luis Neto ve Vincent Janssen ilk kez Fenerbahçe formasını terletti. Luis Neto ilk bakışta sınıfı geçerken, Vincent Janssen ise aldığı süre göz önünde bulundurulduğunda henüz izleyenlere net bir yorum şansı tanımadı.

        • 2

          FENERBAHÇE'NİN ARADIĞI STOPER BULUNDU

          Simon Kjaer ve Martin Skrtel kağıt üzerinde kaliteleriyle iyi bir ikili olarak gözüküyor ve sarı lacivertlilerin son yıllarda oluşan 'defansif takım' kimliğinin belkemiği olarak kayıtlara geçiyordu fakat 'geriden oyun kuran stoper' görevini yapan Simon Kjaer, bu vasfa tam anlamıyla uymayan bir stoperdi.

        • 3

          Geriden oyun kuruyor gibi gözüken Simon Kjaer, topu ileri şişirip geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin birçok maçta atak yemesine ve geriden oyun kurma konusunda 'verimli uzun pas' yüzdesinde gerilemesine sebep oluyordu.

        • 4

          Defansif özellikleri bakımından üst düzey bir stoper olan fakat 'oyun kurma' konusunda sınıfta kalan Kjaer, Fenerbahçe defansındaki bu eksikliğin ön plana çıkmasını aslında bizlere gösteren isim oluyordu.

        • 5

          Luis Neto ise, kariyeri boyunca 'kesici stoper' olarak oynayan ve defansın tek hamleli ismi Martin Skrtel için ideal partner görünümünde. Dün Fenerbahçe, defanstan çıkarken neredeyse tüm topları Luis Neto kullandı.

        • 6

          Maç boyunca sadece 7 hatalı pas yapan ve 1 kilit pas ile son dönemlerde Fenerbahçe'nin defans merkezinde izlediğimiz oyunculardan alışık olmadığımız bir veriyi bizlere sunan Neto, ilk maçında bu konuda sınıfı geçti diyebiliriz.

        • 7

          Dün daha çok sağ stoperde gördüğümüz Portekizli, oyunun 1. ve 2. bölgesini sağ kanat ve sağ stoper özelinde iyice parselledi. Maç boyunca bölgesinde basmadık yer bırakmadı desek yanlış yapmış olmayız. Sık sık ileri çıkıp atakları sol kanatta başlamadan da bitiren Neto, Isla'nın da desteğiyle ilerleyen günlerde Fenerbahçe defansında etkisini daha fazla hissettirecektir.

        • 8

          Başakşehir'in sol kanadında oynayan Elia'yı sağ stoper oynayan Neto merkezden beke doğru ittirerek, Hollandalı oyuncuyu merkez önünde sadece 1 kez topla buluşmasına izin verdi. Kendi takım arkadaşıyla kıyas yapmak gerekirse sol stoper oynayan Skrtel'in Visca'yı merkezde topla buluşturma sayısı ise 5 olarak kayıtlara geçti.

        • 9

          Dün yenilen 3 gole rağmen defansif hatalardan çok duran toplarda ve kanat ortalarında adam paylaşımı yüzünden hatalar yapan Fenerbahçe, takım savunması olarak sınıfta kalsa da stoper merkezi olarak sınıfı geçti diyebiliriz. Neto da uzun süredir Fenerbahçe'nin arzuladığı 'oyun kuran stoper' isteğini dün itibarıyla karşılamış olarak gözüküyor.

        • 10

          JANSSEN'İ DEĞERLENDİRMEK İÇİN HENÜZ ERKEN

          Maçın 64. dakikasında oyuna dahil olan Vincent Janssen, fizik olarak hazır gözüküyor diyebiliriz. İstekli olması da ilerleyen haftalar için umut veriyor fakat bireysel anlamda saha içini değerlendirmek adına izleyenlere doğru doneler verdiğini söylemek zor gözüküyor.

        • 11

          Belki de kariyeri boyunca ilk kez sağ çizgide oynayacakken, 7 dakika sonra Aatif'in oyuna girmesiyle gezinen bir santrfor tipine döndü. Hücum bölgesinde 9 kez topla buluştu ve inisiyatif almaktan kaçınmadı. Orta saha ile hücum arasındaki bağlantı bozukluğu Janssen'i ilerleyen haftalarad en uçta oynasa dahi sık sık orta sahaya gelip top almasını gerektirebilir.

        • 12

          Dün de Fenerbahçe'nin 1. bölgesine gelip 3 kez top alışı bunu gösteriyor. Bir iki kez topla dripling yapmaya çalışan ama Başakşehir'in ikili sıkıştırmalarında kaybolan Janssen, Hollanda'dan ve çok da iyi geçmeyen Tottenham kariyerinden sonra bu tarz girişimleri bu ligde sık denenmemesi gerektiğini kısmen de olsa anlamıştır çünkü lig özelinde bireysel oyuna izin vermeyen bir sertlik düzeyi var.

        • 13

          Bu da oyuncuların topla olan haşır neşir seviyesini düşürüyor. Olası partneri Soldado ile kıyaslarsak; 90 dakika sahada kalan Soldado maç boyunca Başakşehir kalesine 2 şut gönderdi.

        • 14

          Janssen ise oyunda kaldığı 26 dakikalık sürede kaleye iki şut çekti ve bu şutların biri engellenirken, diğeri ise isabetsiz şut olarak kayıtlara geçti fakat toplam şutta 26 dakikada Soldado'yu yakaladı.

        • 15
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa