Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Eskişehirspor Göztepe-Eskişehir maçı için soruşturma - TFF 1. Lig play-off finali - Futbol Haberleri

        DHA'da yer alan habere göre Antalya'da Göztepe ile Eskişehirspor arasında oynanan Süper Lig'e yükselme maçı olan TFF 1. Lig play-off finalinde çıkan olaylar nedeniyle aralarında polis, asker, özel güvenlik görevlisi ve tribün liderlerinin de bulunduğu 55 kişigözaltına alındı.

        4 Haziran'da Eskişehirspor ile Göztepe arasında Antalya'da oynanan TFF 1. Lig play-off final maçında, sahaya atılan birçok yanıcı madde nedeniyle karşılaşma ilk 45 dakikada 3 kez dururken, hakem Ali Palabıyık 17 dakika uzatma verdi. İkinci yarının hemen başında tekrar yanıcı maddeler atılınca oyun geç başladı. Duraklamalar nedeniyle ikinci 45 dakikaya 11 dakikalık uzatma eklendi. Göztepe'nin golünün ardından sahaya giren bir taraftar güvenlik görevlilerince dışarı çıkarıldı. Maçtan önce bazı taraftarların sandviç ekmeği arasına gizleyerek stada sokmaya çalıştığı meşale, maytap ve fişeklere emniyet güçleri el koydu.

        55 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla bu karşılaşmada çıkan olaylarla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 72 şüphelinin adresine baskın yapıldı. Antalya, İzmir, Eskişehir, Mardin ve Ankara'da yapılan operasyonda, aralarında polis, asker, özel güvenlik görevlisi ve tribün liderlerinin de yer aldığı 55 kişi gözaltına alındı. Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler Antalya'ya getirildi. Operasyon kapsamında 1900 kişi hakkında da 6222 sayılı kanun çerçevesinde işlem yapıldı.

        REKLAM

        Kamu malına zarar verme, örgütlü suç işleme, toplumda infiale neden olacak eylemlerde bulunma ve patlayıcı madde kullanmak suçlarından gözaltına alınan şüpheliler arasında, yaşı 18'den küçük 6 kişinin de bulunduğu kaydedildi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 çocuğun ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılacağını açıkladı. Savcılık ayrıca 247 kamu ve özel güvenlik görevlisi hakkında da idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Diğer 23 şüphelinin araması ise devam ediyor.

        GÖZTEPE'DEN AÇIKLAMA!

        Göztepe, soruşturmanın 6222 sayılı kanun ile ilgili uygulamaların ötesinde, farklı boyutlarda olma ihtimaline binaen taraftarlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için tüm yetkili mercilerle görüşerek gerekli girişimlerde bulunmaya başlandığını duyurdu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa