Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Bitexen Antalyaspor Antalyaspor'dan Cüneyt Çakır eleştirisi - Bitexen Antalyaspor Haberleri

        Antalyaspor'dan yapılan yazılı açıklamada, Beşiktaş karşılaşması hakemi Cüneyt Çakır'ın verdiği kararların maçın sonucuna etki ettiği belirtilerek, Video Hakem Sistemi'nin (VAR Sistemi) geciktirilmeksizin uygulamaya konulması talep edildi.

        Antalyaspor'un internet sitesinde yapılan açıklamada, 2017-2018 sezonu başlarken arzu edilmemesine rağmen hakem hatalarının gündemin ilk sırasında yer aldığı anlatıldı. Antalyaspor'un puan kaybına gerekçe aranılmadığı vurgulanan açıklamada, hataları görmezden gelmenin, hataları dile getirmemenin mümkün olmadığı belirtildi. Karşılaşmadaki 2 pozisyonun fotoğrafla anlatıldığı açıklamada, karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır'ın da Antalyaspor'a karşı kartları kolayca kullandığı aktarıldı.

        REKLAM

        ''CÜNEYT ÇAKIR MAÇ SONUCUNA ETKİ ETMİŞTİR''

        Antalyaspor resmi sitesinden yaptığı açıklamada, "Birkaç pozisyona değinmek gerekirse; 1 numaralı resimde görülen Beşiktaşlı oyuncu, futbolcumuz Charles'ın ayak tendon kısmına sert müdahalede bulunuyor. Hareket ve futbol kuralları birlikte değerlendirildiğinde Beşiktaşlı futbolcunun kırmızı kartla oyun dışında kalması gerekirdi. 2 numaralı resimde görülen Beşiktaşlı oyuncunun futbolcumuz Salih Dursun'a uçan tekmesi karşılığı kırmızı kart olması gerekirken, pozisyon sarı kartla değerlendirilmiştir. Beşiktaş'ın golü öncesi ortada fiziksel temas olmamasına rağmen serbest vuruş kararı verilmiştir. Beşiktaşlı futbolcu Cenk'e yapılmayan ihlal sonrası penaltı kararı verilmesi ise hiçbir şekilde kabul edilemez. Maçın hakemi bu ve benzeri hataları hep Antalyaspor aleyhinde gerçekleştirirken, takımımızın en küçük ihlalinde kartlarını kolayca kullanmıştır. Özetle maçın hakemi Sayın Cüneyt Çakır'ın kararları maçın sonucuna etki etmiştir." ifadelerine yer verildi.

        VAR sisteminin hatalı kararlardan dönme imkanı sağlayacağı anlatılan açıklamada, Cüneyt Çakır'a gözlemci tarafından 8.3 puan verildiği iddialarına da tepki gösterildi. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından gözlemcilerin hakemlere verdiği puanların açıklanılması istendi.

        ''GÖZLEMCİLERİN VERDİĞİ PUANLAR AÇIKLANMALI''

        Video Asistan Hakem uygulamasına geçilmesi gerektiğini söyleyen Antalyaspor, "Buradan hareketle biz Antalyaspor olarak özellikle ve önemle ifade etmek istiyoruz ki, VAR sistemi geciktirilmeksizin uygulamaya konulmalıdır. VAR sistemi uygulandığında maçın hakemi penaltı pozisyonuyla ilgili uyarılacak ve pozisyonu tekrar izleyerek hatalı kararından dönme imkanını bulacaktır. Diğer taraftan maçın hakemine, maçın gözlemcisi tarafından 8.3 puan verildiği basın organlarında ve sosyal medyada paylaşılmaktadır. Maçın hakemine verilen puanın açıklanmadığını biliyor ve bu haberlerin gerçeği yansıtmamasını diliyoruz. Zira en hafifinden futbol tabiriyle maçın hakemi penaltı pozisyonunda bariz hata yapmıştır. Maçın hakeminin puanı sadece bu hata sebebiyle 7.9 olmalıdır. Türkiye Futbol Federasyonu'nun maçların hakemlerine gözlemciler tarafından verilen puanları açıklaması halinde bu tür polemiklerin ortadan kalkacağını ve bir anlamda denetim sağlanacağı değerlendirmesini paylaşmak istiyoruz." diyerek açıklamayı tamamladılar.

        RIZA ÇALIMBAY: HAYRETLER İÇİNDE KALDIM

        Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Süper Lig'in ilk haftasında Beşiktaş'la oynadıkları maçtaki hakem kararlarıyla ilgili, "Cüneyt Çakır gibi bir hakem o penaltıyı nasıl verdi, hayretler içinde kaldım." dedi.

        Çalımbay, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Beşiktaş karşılaşmasının ilk 15 dakikasında iyi oynamadıklarını, ikinci yarı ise çok iyi oynayarak pozisyonlar bulduklarını söyledi.

        Ligin ilk hafta maçlarının her zaman zor geçtiğini ifade eden Çalımbay, kadrosu oturmuş, yeni transferler yapmış bir Beşiktaş'a karşı oynadıklarını belirtti.

        Rıza Çalımbay, ceza nedeniyle Beşiktaş seyircisinin olmamasının avantaj gibi gözükmesine karşın maçın atmosferi açısından dezavantaj olduğunu ifade etti.

        Beşiktaş maçının hakemi Cüneyt Çakır'ın çok büyük hata yaptığını savunan Çalımbay, "Cüneyt Çakır gibi bir hakem o penaltıyı nasıl verdi, hayretler içinde kaldım. Bu üzücü bir olay. Bana göre çok büyük bir hata. Böyle maçlarda daha dikkatli olunması gerekiyor. Hatayı affetmemiz mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.

        "VAR İÇİN DEVRE ARASI BİLE GEÇ"

        Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasının Beşiktaş maçında devreye girmesi durumunda yedikleri ikinci golün olmayacağını, VAR sayesinde hatanın görüleceğini savunan Çalımbay, sadece kendi müsabakalarında değil, diğer takımların karşılaşmalarında da inanılmaz yanlışlıklar olduğunu öne sürdü. Beşiktaş maçında oyuncusuna tekme atıldığını, hakemin ise es geçtiğini belirten Çalımbay, "VAR sezon başında başlasaydı şu anda bambaşka şeyler olabilirdi. Hakemler basit hatalar yapıyor, yapılmaması lazım. VAR uygulamasının bir an önce gelmesi lazım. Devre arası bile geç. Devre arasına kadar birçok takımın canı yanacak." diye konuştu.

        "AKHİSAR MAÇINI MUTLAKA KAZANMAMIZ GEREKİYOR"

        Akhisar Belediyespor maçına hazırlanırken Sandro Raniere Cordeiro, Boza Jean Armel Drole, Jeremy Menez ve Deniz Kadah'ın sakatlıklarının büyük bir dezavantaj olduğunu vurgulayan Rıza Çalımbay, kendi sahalarında oynayacakları sezonun ilk müsabakasını kazanmak istediklerini söyledi. Deneyimli teknik adam, bütün eksiklere rağmen Akhisar Belediyespor maçını mutlaka kazanmaları gerektiğini dile getirdi.

        Taraftarın Akhisar Belediyespor maçında büyük bir coşkuyla yanlarında olması gerektiğini aktaran Çalımbay, müsabakanın göründüğü kadar kolay geçmeyeceğini ifade etti. Çalımbay, geçen sezon olduğu gibi ligi üst sıralarda bitirebilmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını bildirdi.

        "BEŞİKTAŞ İLE ANTALYASPOR ARASINDA BÖYLE ŞEYLERİN OLMAMASI GEREKİYOR"

        Çalımbay, Samuel Eto'o'nun transferi nedeniyle yaşanan gerginlikten dolayı Beşiktaş maçından sonra her iki kulüp yöneticilerinin birbirleri hakkındaki açıklamalarıyla ilgili soru üzerine de şunları kaydetti:

        "Burada göreve geldiğimden beri Eto'o'nun olaylarıyla uğraşıyorum. Beşiktaş ile Antalyaspor arasında böyle şeylerin olmaması gerekiyor. Her iki kulüpte çok değerli. Yıllarca Beşiktaş kulübünde futbol oynadım. Hayatım orada geçti. Çok iyi tanıdığım bir camia. Antalyaspor da iyi bir camia. Böyle ufak tefek şeyler olabilir. Bir an önce çözüleceğini, ilişkilerin daha iyi duruma geleceğine inanıyorum."

        Rıza Çalımbay, Josue'nin Antalyaspor'a transfer olacağıyla ilgili haberlere ilişkin, "Bizim öyle bir düşüncemiz yok, ancak yönetimden istediğim iki tane transfer var. İnşallah onları gerçekleştirmeye çalışacağız. Olursa hiçbir sıkıntımız kalmayacak." diyerek sözlerini tamamladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa