Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Tümosan Konyaspor Beşiktaş: 1 - Konyaspor: 2 (MAÇ SONUCU) - Tümosan Konyaspor Haberleri
        SÜPER KUPA HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ-ATİKER KONYASPOR MAÇININ TÜM DETAYLARIİÇİN TIKLAYINIZ...

        BEŞİKTAŞ: 1 - ATİKER KONYASPOR: 2

        Turkcell Süper Kupa maçında Beşiktaş ile Konyaspor, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda karşılaştı. Konyaspor, 33. dakikada Abdou Razack Traore ile öne geçti. İlk yarı 1-0 sona erdi. İkinci yarıda Beşiktaş'ın yeni golcüsü Alvaro Negredo da oyuna dahil oldu. 78'de Cenk Tosun skoru eşitledi. Karşılaşma uzayacak diye beklenirken Beşiktaş'ın yeni yıldızı Pepe, Jönsson'u ceza sahasında düşürdü; hakem Fırat Aydınus penaltı atışına karar verdi. Topun başına gelen Skubic, 90+1'de skoru belirledi: 2-1.

        Bu sonuçla Süper Kupa, Konyaspor'un oldu.

        KONYASPOR KUPAYI ALDI

        Turkcell Süper Kupa müsabakasında Atiker Konyaspor, Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

        Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan mücadelenin bitiş düdüğüyle Atiker Konyasporlu futbolcular büyük sevinç yaşadı. Sevince, yedek kulübesindeki oyuncular ile teknik ve idari ekip de dahil oldu. Yeşil-beyazlı futbolcular, kupa sevincini daha sonra taraftarıyla paylaştı. Saha ortasında kurulan platformda, önce karşılaşmanın hakemleri Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu ve Halil Umut Meler'in plaketleri verildi ve madalya seremonisine geçildi.

        İlk olarak madalyalarını alan Beşiktaşlı futbolcular ve teknik heyeti, Atiker Konyasporlu oyuncular alkışlayarak teselli etti. Sezona Turkcell Süper Kupa'nın sahibi olarak başlayan yeşil-beyazlı teknik ekip ve oyuncular madalyalarını, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkanvekili ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Yardımcı'nın elinden aldı. Atiker Konyasporlu oyuncular, kupayı alarak büyük sevinç yaşadılar. Teknik Direktör Mustafa Raşit Akçay ile oyuncular, daha sonra kupayla sahada sevinç turu attı.

        MAÇIN ADAMI TRAORE

        Turkcell Süper Kupa'nın en değerli oyuncusu maçın ilk golünü atan Abdou Razack Taore seçildi. Abdou Razack Taore'ye ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak verdi.

        STAT: Samsun Yeni 19 Mayıs

        HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Beck (Dk. 61 Caner Erkin), Pepe, Tosic, Adriano, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan (Dk. 61 Negredo), Quaresma, Babel, Cenk Tosun

        ATİKER KONYASPOR: Serkan Kırıntılı, Skubic, Moke, Ali Turan, Ferhat Öztorun, Ömer Ali Şahiner (Dk. 82 Ezekiel), Fofana, Bourabia, Ali Çamdalı (Dk. 76 Musa Araz), Traore, Milosevic (Dk. 65 Jonsson)

        GOLLER: Dk. 33 Traore, Dk. 90 Skubic (Penaltıdan) (Atiker Konyaspor), Dk. 77 Cenk Tosun (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 45+2 Ali Turan, Dk. 60 Bourabia (Atiker Konyaspor), Dk. 90+5 Adriano (Beşiktaş)

        İLK YARIDAN DAKİKALAR

        14. dakikada ceza sahasının hemen dışında rakibinden topu kapan Cenk Tosun, kaleyi görür görmez sert vurdu. Kaleci Serkan Kırıntılı, güçlükle topu taça çeldi.

        26. dakikada ceza sahasında topla buluşan Babel'in pasında Cenk Tosun, yerden sert vurdu. Kaleci Serkan Kırıntılı çizgi üzerinde topu bloke etti.

        33. dakikada Atiker Konyaspor 1-0 öne geçti. Fofana'nın ara pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Traore, plase bir vuruşla öne açılan kaleci Fabricio'nun üstünden meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1.

        41. dakikada Atiba'nın pasında topla buluşan Babel, çalımlarla ceza sahasının içine girer girmez sert vurdu. Atiker Konyaspor savunmasından seken top kornere gitti.

        İlk yarı Atiker Konyaspor'un 1-0 üstünlüğü ile bitti.

        İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

        54. dakikada Atiker Konyaspor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Ömer Ali Şahiner'in yerden vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

        77. dakikada Beşiktaş beraberliği yakaladı. Caner'in kullandığı taç atışında top Quaresma'dan sekerek ceza sahasının içinde Cenk Tosun'un önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Serkan Kırıntılı'nın parmaklarının ucuna çarparak ağlara gitti: 1-1.

        90. dakikada Atiker Konyaspor penaltı kazandı. Bu dakikada Bourabia, Pepe tarafından ceza sahası içinde düşürüldü. Hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Skubic, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-2

        90+2. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasına kale sahası içerisinde Negredo'nun kafa vuruşu kaleci Serkan'dan sekti. Seken top yeniden Negredo'ya çarptı ve Serkan çizgi üzerinde topu ayaklarıyla kontrol etti.

        Maçta başka pozisyon olmayınca sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Atiker Konyaspor, kupanın sahibi oldu.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi Twitter hesabı üzerinden, Turkcell Süper Kupa maçında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek kupaya uzanan Atiker Konyaspor için bir tebrik mesajı yayınladı. Mesaj şu şekilde:

        "2017 Turkcell Süper Kupa'yı kazanan Atiker Konyaspor'u ve tüm taraftarlarını tebrik ediyorum."

        MAÇTAN NOTLAR

        Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Atiker Konyaspor, Turkcell Süper Kupa maçında, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

        REKLAM

        Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Turkcell Süper Kupa müsabakasında Atiker Konyaspor karşısında, santrforda Cenk Tosun'a yer verirken, Alvaro Negredo 18 kişilik kadrodaydı. İspanyol golcü oyunun 61. dakikasında oyuna Tolgay Arslan'ın yerine girdi ve siyah-beyazlı formayı ilk kez sırtına geçirdi.

        Beşiktaş'ta Benfica'nın lisans için gereken evrakları göndermemesi nedeniyle Anderson Talisca kadroda yer almadı. Teknik direktör Şenol Güneş, Talisca'nın yerine Tolgay Arslan'a şans verdi.

        PEPE VE NEGREDO İLK RESMİ MAÇLARINA ÇIKTI!

        Beşiktaş'ın yeni transferleri Alvaro Negredo ile Pepe, ilk kez siyah-beyazlı formayı resmi maçta giydi.

        Siyah-beyazlıların İspanya'nın Real Madrid takımından bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Pepe, Real Betis ile oynanan hazırlık maçında forma giymişti. Güneş, Pepe'yi ilk 11'de sahaya sürerken, 3 gün önce transfer edilen Alvaro Negredo ise ilk 18 kişilik kadroya alındı. İspanyol golcü oyunun son 30 dakikasında sahaya ayak bastı.

        LENS MAÇI İZLEMEYE GELDİ

        Beşiktaş'ta 2 futbolcu sakatlıkları nedeniyle Samsun'a getirilmedi.

        Teknik direktör Şenol Güneş, sağ kaval kemiğinde stres reaksiyonu ve kemik zarı ödemi olduğu için ameliyat olan Gökhan Gönül ile Atınç Nukan'ı kadroya almadı.

        Siyah-beyazlıların yeni transferi Jeremain Lens, Hollanda'dan özel bir uçakla maçı takip etmek için direk Samsun'a gelerek tribünde yer aldı.

        BEŞİKTAŞ'A AYRILAN BİLETLER 1 SAATTE BİTTİ

        Siyah-beyazlı taraftarlar takımlarını Atiker Konyaspor mücadelesinde yalnız bırakmadı.

        Beşiktaşlı taraftarlar, 33 bin 919 seyirci kapasiteli Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda kendilerine ayrılan 17 bin 500 kişilik tribünün tamamını doldurdu.

        İnternet üzerinden satışa çıkarılan biletler 1 saat gibi kısa bir sürede tükendi.

        Atiker Konyaspor taraftarlarına ayrılan tribünde ise, yer yer boşluklar olduğu görüldü.

        Öte yandan karşılaşma öncesi alınan geniş güvenlik önlemleri dikkati çekti. Samsun'da oynanacak maç için çevre illerden polisler geldi. Stada gelenler yoğun bir aramadan geçirildi. Özel güvenlik ve polis olmak üzere 2 bin 300 güvenlik görevlisi karşılaşmada görev aldı.

        ATİKER KONYASPOR İLKLERİ YAŞADI

        Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan yeşil-beyazlılar, tarihinde ilk defa Süper Kupa mücadelesi verdi. Yeşil-beyazlılarda Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'ye gitmesinin ardından teknik direktörlük görevine getirilen Mustafa Reşit Akçay, takımının başında ilk resmi maçına Süper Kupa'da çıktı.

        Konyaspor, tarihinde ilk kez mücadele ettiği Süper Kupa'da şampiyonluk yaşarken Mustafa Reşit Akçay da yeşil-beyazlılarla ilk resmi maçında hem galibiyet hem de kupa kazandı!

        LUCESCU TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ

        Fatih Terim'in görevini bırakmasının ardından geçtiğimiz günlerde Türkiye A Milli Takımı'nın başına getirilen Rumen teknik direktör Mircea Lucescu, maçı tribünden takip etti.

        Lucescu karşılaşmayı, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Atiker Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ile tribünden izledi.

        Öte yandan Fikret Orman ile Lucescu tribünde bir süre sohbet etti.

        STADYUMDA İLK RESMİ MAÇ

        Süper Kupa karşılaşması Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan ilk resmi maç olarak kayıtlara girdi.

        Temeli 2013 yılında atılan stadyum, 33 bin 919 seyirci kapasitesine sahip ve akıllı teknolojisiyle son derece modern bir tesis haline geldi.

        Stadyum 140 bin metrekare alanda yer alıyor. Stadyumda yerden çim ısıtma, tribünden ısıtma, alış veriş merkezi, localar, 7 restoran, ofisler, amatör kulüplere tahsis edilecek antrenman salonları bulunuyor. Stadyumun rüzgar kanalları Karadeniz'in sert rüzgarları hesaba katılarak yapıldı.

        Yoğun güvenlik önlemlerine rağmen iki takımın taraftarlarının tribünlere soktuğu meşale ve maytaplar, maç başlamasıyla beraber sahaya atıldı.

        REKLAM

        TALISCA'YA LİSANS ENGELİ

        Siyah-beyazlı ekipte kiralık olarak oynayan Anderson Talisca, bonservisini elinde bulunduran Benfica'nın gerekli evrakları göndermemesi nedeniyle lisansı henüz çıkarılamadığı için bu karşılaşmada oynayamıyor.

        REKLAM

        Beşiktaş'ta geçen sezon başında 1+1 yıllığına kiralık olarak transfer edilen ve opsiyonu uzatılan Talisca'nın, durumunun netleşmesinin ardından lisansı çıkarılacak.

        SAMSUN YENİ 19 MAYIS STADI

        Harita
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa