Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 2018 Dünya Kupası Elemeleri Son Dakika... Bilal Meşe'ye saldıran Arda Turan kadro dışı bırakıldı - Futbol Haberleri
        • 1

          A Milli Futbol Takımı'nın uçağında gazeteci Bilal Meşe'ye fiziki ve sözlü saldırıda bulunan Arda Turan, milli takım kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

        • 2

          Milli Takım uçağında bulunan foto muhabirimiz Vedat Danacı yaşadıklarını şöyle anlattı:

        • 3

          "Yaklaşık 30 yıldır bu işi yapıyorum. Mesleğim icabı bazı olaylarla karşı karşıya kalmıştım ama hayatımda ilk defa bir futbolcunun bir milli takım kaptanının bu kadar küfür, taciz ettiğini, bu kadar saldırmaya çalıştığına şahit olmamıştım."

        • 4

          "Arda Turan'ı da Bilal Meşe'yi de çok iyi tanırım. Arda'nın aileden, namustan, şereften bahsederken bu kadar sinkaflı küfür etmesi inanılır gibi değildi, hayret içerisinde bıraktı."

        • 5

          "O uçaktan olan ve milli takımla ilk kez seyehat eden arkadaşlarımızın 'keşke gelmeseydik' dediklerini duydum. Gören herkes şoke oldu."

        • 6

          SERDAR ALİ ÇELİKLER: "Başkanı Yıldırım Demirören, hocası Fatih Terim, kalecisi Volkan Babacan, kaptanı Arda olan Milli Takım, benim milli takımım değildir."

        • 7

          "Ülkede benim gibi düşünen çok insan olduğunu zannediyorum. Ben de onların sesi olayım. Ne halleri varsa görsünler. Arda Turan, Milli Takım'ı bırakarak doğru iş yapmış ama, Fatih Terim'in de milli takım teknik direktörü olarak o koltukta bulunmaması lazım."

        • 8

          MERİÇ MÜLDÜR: "Gazetecilere saldırının hak görüldüğü futbol dünyasında, eylemi gerçekleştiren kişinin hem de Milli Takım'ın kaptanı olması Türk futbolunun ve Türkiye Futbol Federasyonun utancıdır."

        • 9

          "Milli Takım oyuncusu olmak zordur. Bir ülkeyi temsil etmek zordur. Bunun için şan-şöhret gerekmez, paranın hükmü yoktur. Bu uğurda ünlü olmanın esamesi okunmaz."

        • 10

          "O forma yeri geldiğinde susmayı ve haddini bilmeyi gerektirir, ahlak gerektirir. Sorumluluk ister, en önemlisi de adam olmak ister."

        • 11

          ATİLLA TÜRKER: "Arda için utanç verici bir olay. Bu utancı ömür boyu yaşayacak. Aklım bir türlü almıyor, nasıl saldırır, nasıl böyle sözleri söyler."

        • 12

          "Nasıl bir ruh haline girmişse artık, her türlü terbiyesizliği yapmış. Öyle ki, Bilal Meşe'yi çok yakından tanıdığım için biliyorum, Arda'ya her zaman sahip çıktı, hep destek verdi. Aralarından da su sızmazdı."

        • 13

          "Ama ne yazık ki, Arda, babası yaşındaki meslektaşımıza, dostumuza, duayen ağabeyimize bu terbiyesizliği yaptı. Neyse ki kadro dışı bırakıldı."

        • 14

          "Bir daha milli takıma alınır mı, sanmıyorum. Artık alınmaması gerekiyor. Ayıbın da, terbiyesizliğin de saygısızlığında bir ölçüsü var."

        • 15

          OLAYLAR NASIL GELİŞTİ?

          EURO 2016'da yaşanan prim tartışmalarının yansımaları Makedonya'da takım uçağına yansıdı. DHA'nın haberine göre; özel maçta Makedonya ile golsüz berabere kalan Milli Takım kafilesi maçtan sonra Üsküp'ten, Trieste'ye geçtiği sırada uçak içinde son yıllarda eşine ender rastlanan büyük bir rezalet yaşandı. Milli Takım kaptanı Arda Turan, gazeteci ve spor yazarı Bilal Meşe'ye küfürler ederek boğazını sıktı ve darp etti.

        • 16

          Milli Takım futbolcuları ile birlikte kafilede yer alan VIP yolcular ve basın mensuplarının bagajlarını üst dolaplara yerleştirdiği sırada; Arda Turan cam kenarında oturan ve kemeri bağlı Bilal Meşe'nin yanına geldi ve "Senin...ana....avradını...kızlarını...çoluğunu...çocuğunu...s..." şeklinde ağır küfürler ederek saldırdığı gözlendi.

        • 17

          Meşe'nin boğazına sarılan ve sıkmaya çalışan Arda Turan'ın bu hareketine Burak Yılmaz ve Caner Erkin anında müdahele etti ancak olayda hayret ve şaşkınlık uyandıracak bir biçimde bu ikili Bilal Meşe'ye yüklenerek, "Otur bakalım yerine sen ne yapıyorsun" diyerek, takım arkadaşının tarafında yer aldılar.

        • 18

          Arda Turan, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i de hedef alacak nitelikte hakaretlere imza attı. Arda'nın olay sırasında söylediği sözler sözler şöyle:

        • 19

          "Söyle Bilal Meşe, söyle orada mıydın? Bizle miydin de prim mevzusunu yazdın? Biz kimden para istemişiz? Kimden prim istemişiz? Konuş şimdi konuş. Hadi, onlarda burada! Burada soruyorum. Kim yazdırdı bunları sana. Kim söylüyor sana bunları söyle hadi. Bu ülke böyle ülke! Seni bu uçağa alırlar. Alırlar tabii. Seni bu uçağa alanlara da söylüyorum! Duysunlar. Senin gibi şerefsizi bu uçağa alanların a.... k....!"

        • 20

          "Beni de başkaları gibi zannettin. Şimdi konuş bakalım. Ben futbolu bırakırım ama aileme şerefime laf söyletmem. o... ç... Biz kimden para dilenmişiz. Seni bu uçağa alan kim! Futbolu bırakırım ama şerefime, aileme laf söyletmem. Öyle haber yapamazsın! Patronun Demirören. Sen federasyon başkanının gazetesindesin ya! Federasyon başkanı değil mi senin başkanın. Seni uçağa alanın a.... k...."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa