Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Serdar Ali Çelikler: "Artık Kocaman düşünmeli" - Futbol Haberleri

        F.BAHÇE ezeli rakipleri G.Saray ve Beşiktaş’a karşı tüm branşlarda 20’ye 2 üstünlük sağlamış. Kaybedilen 2 maç da Cenk Başak adlı yönetici mi, başkanın koruması mı olduğu tam anlaşılamamış bir yöneticinin başında bulunduğu bayan basketbol takımına karşı iç sahada alınabilmiş. Bu korkunç ezici bir üstünlüktür. Büyük bir başarı rakamıdır. Bu vesile ile tüm şubelerin yöneticilerini ve elbette başkan Yıldırım’ı tebrik etmek gerek. Bu rakam açıkça şunu ortaya koyuyor futbol şubesi de dahil her branş en az rakipler kadar direnç gösterebiliyor ve bu tip maçlarda tecrübeleri daha yüksek. Erkek basketbol takımı zaten ülkenin üzerinde bir seviyede. Öte yandan futbol takımı özelinde baktığımızda görüyoruz ki F.Bahçe derbilerde ne kadar başarılı olursa olsun şampiyonlukları genelde diğer lig maçlarında yitirdiği puanlarla kaybediyor. Misal tarihin en erken şampiyonluğunu kazandığı dönemde Ersun Yanal Beşiktaş’la 2 maçta da berabere kalan; G.Saray’a karşı birer galibiyet ve mağlubiyet alan, Trabzonspor’a karşı ise bir galibiyet bir beraberlik alabilen bir takımın başındaydı. Açıkça bir ‘ortalama’ başarı söz konusu idi. Ama diğer takımları patır patır yenen bir takım da yarattığı için şampiyonluk gelmişti.

        REKLAM

        Önceki günkü kupa zaferi için tebrik edeceğimiz ve F.Bahçe için 2. dönemi hayırlı olsun temennisinde bulunacağımız Aykut Kocaman’ı bekleyen tablo budur. Zaten derbilerde başarılı olan bir kadroya geliyor ama onun döneminde de F.Bahçe şampiyondan 10’ar puan farklar yerken diğer takımlarla oynanan maçlarda kaçırılan fırsatlar nedeniyle geride kalınıyordu. Kupa finalinde son anlarda dahi ceza sahasına 3 adam sokamayan, ceza yayı civarından şut atma dışında hücum planı olmayan teknik adamlık Konyaspor için tarihi başarılar anlamına gelebilir. Ancak F.Bahçe’deki 2. döneminde ilk dönemindeki gibi denge takıntılı, savunma tandanslı futbolu kendisine yine başarı getirmeyecektir. Rakamlar ortada. Türkiye’de 70 gol barajını geçemezseniz şampiyon olmanız çok zor. Kocaman’ın bu rakamı geçtiği tek yıl Alex’in 28 gole imza attığı ve şampiyonluğu getirdiği yıldı. Dolayısıyla kültüründe ve son yıllarda adeta geninde bir derbi kazananı olan F.Bahçe için şampiyonluk anahtarı gol atabilme ve gole kolay ulaşabilme formülünde yatıyor. Umarız Kocaman kendisini geliştirmeyi ve dönüştürmeyi başarmış olarak Kadıköy’e geliyordur.

        En önemli adım MHK başta olmak üzere kurulların değişmesi

        Hem F.Bahçe hem de G.Saray’ın seneye iyi hazırlandıklarını biliyorum. Gelecek sezon 50. yılını kutlayacak Trabzonspor da bu sene ağzını açmadı. Bu yıl MHK’dan tutun da, utanmaz adamların doldurduğu hukuk kurullarının tümü Fikret Orman ve Göksel Gümüşdağ’ın güdümündeydi. Bu yıl Dursun Özbek hiç konuşmadı. Aziz Bey bir kere çıkış yaptı karşılık görmedi. Ama seneye böyle olmaz. Trabzonspor’un kuvveti belli ve nasıl bir yol izleyeceklerini az çok biliyorum. Dursun Başkan da bu sene kurullar ve TFF üzerinde daha da aktif olarak duracaklarını söyledi. Seneye federasyonun Orman-Gümüşdağ ikilisi ile götürülemeyeceğini en iyi Demirören biliyor. O nedenle F.Bahçe yönetimine bir kez daha sesleniyorum. Transferden de mühimi MHK başta olmak üzere kurulları değiştirmenizdir.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa