Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Dünya Basketbol Şampiyonası Potanın Perileri, Kadın Basketbol Milli Takımı, Kadın Basketbol, 2014 FIBA Dünya Şampiyonası, - Basketbol Haberleri

        HTSPOR / Gökhan TÜRE

        Kadın Milli Basketbol Takımı’nın tecrübeli coachu Ceyhun Yıldızoğlu, ilk iki maçta ortaya koydukları mücadele ve savunma düzeyinden memnun olduğunu ancak turnuvada daha ileriye gidebilmek için sıkıntı yaşadıkları hücuma tempo kazandırmak zorunda olduklarını söyledi. Fransa ve Kanada ile oynanan ilk iki maçta rakipleri ortalama 46 sayıda tutan ve savunmasıyla güçlü rakiplerine adeta “duvar ören” Ay-Yıldızlı ekibin antrenörü, turnuvanın kalanında hücuma da hareket getirmeleri gerektiğini söyledi. Yıldızoğlu şöyle konuştu:

        "SADECE SAVUNMA YETMEZ"

        “Turnuvaya hazırlanırken, top kayıplarının önüne geçmek adına kontrollü basketbol oynamak istedik. Ama bunu yaparken de şiddetli gelip kolay sayı aramak da bizim birinci opsiyonumuzdu. Ne var ki bu opsiyonu şimdiye kadar hep atladık. Sete sette çok durağanız. Şiddetli savunma yaparak kazanmak bizim için avantajdı. Ama artık hücumda da vites yükseltmemiz zorunlu. Özel rakipleri yenmek için mutlaka oyunun şiddetini artırmamız gerektiğini biliyoruz. Bundan böyle hücumda çabukluk birinci önceliğimiz olacak.”

        "EKSİKLERİMİZİ GÖRDÜK"

        “Belarus’ta katıldığımız turnuvada amacım takımın son durumunu net bir şekilde görmekti. Ama salonda zemin bozuktu, yapış yapıştı. Bu yüzden takımdaki oyuncuları zorlayamadık. Hatta bazı kilit oyuncularımızı sakatlanmaması için riske etmedik. Dolayısıyla bu turnuvayı çok randımansız kullandık, hatalarımızı göremedik.”

        "HAZIRLIKSIZ YAKALANDIK"

        “Şimdi burada oynadığımız iki maçta neleri eksik yaptığımızı gördük. Konsantrasyonumuz tamamıyla bu eksikleri giderme yönünde olacak. Hücumu kesinlikle çeşitlendirmemiz, tempomuzu artırmamız gerek. Mutlaka skor yapabilmemiz gerek. Biz çok kapasiteli bir takımız. Çok tecrübeli ve kaliteli oyuncularımız var. Turnuvanın kalanında sıkıntı yaşadığımız hücuma da üretkenlik ve derinlik kazandıracağız.”

        "SANDERS DOĞRU SEÇİM"

        “Hollingsworth’u devşirirken pota altında sıkıntılarımız vardı. İdman kaçırmadığı, düzenli antrenman yaptığı zaman bize çok katkı veren bir oyuncu. Dünya Şampiyonası’ndan sonra bu takımda bazı değişiklikler olacak. Devşirmeler arasında bir rekabet olması adına Lara Sanders’ı da bünyemize kattık. Kamp boyunca tek idman kaçırmadı. Çok önemli bir karakter. Çok zeki. İki aydır bizle ve çok kısa sürede adapte oldu. Bize daha büyük katkı vereceğine de inanıyorum.”

        "BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN"

        Milli Takım’ın iki tecrübeli ismi Şaziye İvegin ve Bahar Çağlar, ilk iki maçta hücum potansiyeli olarak kapasitelerini yansıtamadıklarını belirtti. Şaziye, “Bizim de tıpkı erkeklerde 2010’da olduğu gibi ABD-Türkiye finali hayalimiz var. Hiç yenemediğimiz İspanya’yı yenebileceğimizi biliyoruz. Ama öncesinde inşallah Sırbistan’ı da geçeriz. Zaten iki maçı kazandığımız anda bu hayalimiz gerçek olacak” dedi. Kanada’yı yendikleri gün doğum gününü kutlayan Bahar ise “Benim için özel bir galibiyet oldu. Kendi oyunumuzu oynadığımız zaman avantaj sağlıyoruz. Bundan sonraki maçların sonunu beklemeden kendi kimliğimizi sahaya yansıtırsak final, hatta şampiyonluk hedefine ulaşabiliriz” diye konuştu.

        "İSTANBUL’DAN ENDİŞELİYİM"

        Kaptan Nevriye Yılmaz, turnuvada ikide iki yapmalarına rağmen, oynadıkları oyunu beğenmediklerini söyledi. Nevriye, kendilerini yalnız bırakmayan seyirci hakkında ise “Ankara’daki seyircimiz inanılmazdı. İstanbul’daki seyirciden ise endişeliyim. O kadar seyirci gelir mi bilmiyorum. Çeyrek final maçı çok önemli, inşallah bizi yalnız bırakmazlar” dedi.

        RAKİP MOZAMBİK

        Potanın Perileri, Dünya Şampiyonası’nda B Grubu’ndaki son maçında bu akşam Mozambik’le karşılaşacak. Milliler, tur şansı kalmayan zayıf rakibi ile ‘formalite sınavı’ niteliğindeki mücadeleyi Ankara Arena’da saat 19.00’da oynayacak. Müsabaka NTV Spor’dan naklen yayınlanacak. Grubun diğer maçında ise saat 21.15’te Fransa ile Kanada karşılaşacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa