Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Dünya Basketbol Şampiyonası fiba avustralya, avustralya angola şike, fiba dünya basketbol şampiyonası - Basketbol Haberleri

        FIBA, Avustralya'nın 2014 Dünya Kupası gruplarında Angola'ya 91-83 yenildiği maç hakkında disiplin soruşturması başlattığını duyurdu.

        FIBA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Avustralya'nın perşembe günü Gran Canaria'da oynanan ve Angola'ya 91-83 yenildiği D Grubu maçındaki performansıyla ilgili disiplin soruşturması başlatıldı. Açıklamada, Avustralya'nın Angola karşısındaki performansının basketbol camiasında hayal kırıklığı yaşattığı hatırlatılırken, Okyanusya ekibinin yarı finale kadar son şampiyon ABD ile eşleşmemek için maçı kasten kaybettiğinden şüphelenildiği belirtildi.

        Diğer yandan, nihai karar verilene kadar Avustralya Basketbol Federasyonu'nun durumu açıklığa kavuşturmak için FIBA'ya savunmasını sunabilme imkanına sahip olduğu da kaydedildi.

        İspanya'nın evsahipliğinde devam eden 2014 FIBA Dünya Kupası'nda D Grubu'nu 3 galibiyet, 2 mağlubiyetle üçüncü sırada tamamlayan Avustralya, ikinci turda Türkiye'ye 65-64 yenilerek turnuvaya veda etmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa