Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Milli Takım Ekrem Memnun: İlk hedefimiz Dünya Şampiyonası'na katılmak - Basketbol Haberleri

        Potanın Perileri, 16-25 Haziran 2017 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nin ev sahipliğinde organize edilecek Avrupa Şampiyonası öncesi dün Abdi İpekçi Salonu’nda basın mensupları ile medya gününde bir araya geldi.

        Gazete Habertürk'ten Gökhan Türe'nin haberine göre, Kadın Milli Basketbol Takımı’nın coachu Ekrem Memnun, “Basit hata yapmadan, rakiplerimizi hataya zorlayarak maçları kazanmak istiyoruz. İlk hedefimiz Dünya Şampiyonası’na katılmak. Sonra da madalya kazanmak” dedi. Hazırlık sürecine geç başladıklarını ve kadrodaki kilit oyuncuların kampa geç katıldığını ifade eden Memnun, “Hazırlık sürecinde bir hata yapmamak için herkesin neler yapabileceğine, kimden ne alabiliriz, kim kimle beraber ne yapabilir diye baktık. Küçük detaylarda sıkıntı yaşadık. Ama ben bunların hepsinin konsantrasyonla düzelebileceğine inanıyorum. Tamamen konsantrasyonla düzeltebileceğimiz küçük detaylarda eksik kaldık. Avrupa Şampiyonası yaklaştıkça, bu konsantrasyonun da artacağını düşünüyorum. Burada iki tane Letonya maçımız var. Bu maçlara çok önem veriyorum. Takımın durumunu görmek için önemli. Bugüne kadar rakiplerimizle ilgili hiç taktik hazırlığında bulunmadık. Sadece kendi oyun ve prensiplerimizi oturtmak için çalıştık. Ama bu maçlarda rakiple ilgili analiz de yapacağız” diye konuştu.

        ‘KOLAY RAKİP DİYE BİR ŞEY YOK’

        Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecekleri gruplarının zorlu olduğuna değinen Memnun, “Ben umutluyum. Kağıt üzerinde bakarak konuşmak her zaman kolay. Ama maçların hiçbiri çıkıp mücadele etmeden kazanılmaz. Slovakya, İtalya, bunlar sert takımlar. Daha önce hepsi yendiğimiz takımlar ama sporda geçmiş diye bir şey yok. Basit hata yapmadan, rakibimizi hataya zorlayarak maçları kazanmak istiyoruz. Hedefimiz Dünya Şampiyonası’na katılmak” dedi.

        'BAŞA DÖNMEK İSTEMİYORUZ'

        Kısa vadeli olarak şu anda tek yoğunlaştıkları şeyin Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı elde etmek olduğunu ifade eden Ekrem Memnun, “Kötü bir turnuva, kötü bir sonuç her şeyi başa döndürür. Buralara gelmek için çok emek verildi. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak dünyanın en iyi 10 takımı arasında olmak istiyoruz” yorumunu yaptı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa