Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Kadınlar EuroLeague Fenerbahçe: 75 - Mersin Büyükşehir Belediye: 52 - Basketbol Haberleri

        FENERBAHÇE: 75 - MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 52

        SALON: Metro Enerji

        HAKEMLER: Andrada Csender (Romanya), Mila Cavara (Bosna Hersek), Ivana Ivanovic (Sırbistan)

        FENERBAHÇE: Birsel Vardarlı Demirmen 5, Quigley 6, Stricklen 8, Gruda 11, Verameyenka 11, Levander 11, Esra Ural 7, Tuğçe Canıtez, Ayşe Cora 2, Melisa Korkmaz 4, Pelin Bilgiç 3, Melis Gülcan 7

        MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Robinson 2, Nilay Kartaltepe, Fahriya Abdi 7, Melike Yalçınkaya, Petronyte 17, Fahriye Bayraktar 9, Yaren Uslular 10, Nazlıcan Ölçek 5, İlknur Yıldızhan 2

        1. PERİYOT: 18-12

        DEVRE: 36-25

        3. PERİYOT: 58-44

        Grubunu 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe, çeyrek finalde B Grubu'nu 3. sırada bitiren İspanya ekibi Perfumerias Avenida'nın rakibi oldu. Mersin Büyükşehir Belediyespor ise Avrupa'ya veda etti.

        Fenerbahçe karşılaşmaya Birsel Vardarlı Demirmen, Verameyenka ve Stricklen'in basketleriyle 6-0'lık seri yakalayarak başladı. Karşılıklı basketlerle devam eden karşılaşmanın 6. dakikasında Pelin Bilgiç ile üç sayı çizgisinin gerisinden isabet yakalayan sarı-lacivertliler, farkı çift hanelere çıkardı: 14-3. Konuk ekip kalan bölümde Petronyte ile skor üretse de Fenerbahçe ilk çeyreği 18-12 üstün kapattı.

        Müsabakanın ikinci çeyreğine iyi başlayan misafir takım, Petronyte ve Nazlıcan Ölçek ile üst üste isabetler bularak, 12. dakikada eşitliği yakaladı: 20-20. Melisa Korkmaz ve Levander'in atışlarıyla toparlanan ev sahibi takım, iyi savunma yaptığı bölümde Gruda, Melis Gülcan ve Quigley ile basketler bularak farkı yeniden açtı ve soyunma odasına 36-25 önde gitti.

        Maçın ikinci yarısı karşılıklı basketlere sahne oldu. Fenerbahçe pota altında Verameyenka ve Esra Ural ile sayılar bulurken, Mersin Büyükşehir Belediyespor bu basketlere Petronyte'nin skorer oyunuyla cevap verdi. İlk 5 dakikasının 45-33 sarı-lacivertlilerin üstünlüğüyle geçildiği çeyreğin kalan bölümünde Stricklen ve Gruda ile rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Fenerbahçe, son periyoda 58-44 üstün girdi.

        Karşılaşmanın son periyodunda farkı açan Fenerbahçe, sahadan 23 sayı farkla 75-52 galip ayrıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa