Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Dünya Basketbol Şampiyonası Trabzonspor'da, Ersun Yanal ile yollar ayrıldı - Basketbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | Haluk AYYILDIZ

        Yeni sezon hazırlıkları için cuma günü Hollanda’ya gidecek olan Trabzonspor şok bir gelişmeyle sarsıldı. Dün sağlık kontrolleri için Trabzon’a gelen teknik direktör Ersun Yanal istifasını verdi. Tecrübeli hocayla yönetim arasında bir süredir gerilen ipler de kopmuş oldu. Peki ‘yol ayrımını’ getiren sorunlar neydi?

        1- TRANSFER KONUSU

        Takımın yeni sezonda şampiyonluk mücadelesi verebilmesi için 7-8 takviyeye ihtiyacı olduğunu belirten Yanal, tatile çıkarken yönetime listesini verdi. Ancak ekonomik durumun da etkisiyle 7-8 takviye yapılamayacağı, bu rakamın 4-5 ile sınırlanacağı kendisine iletildi. Bu sırada Mbia transferi gerçekleşti.

        2- CONSTANT GERİLİMİ

        Geçtiğimiz sezon kadrodışı bıraktığı Kevin Constant’ın takımdan gönderilmesini isteyen Yanal, bu konuda da ‘dirençle’ karşılaştı. Oyuncunun geçen yıl yüksek bir maliyetle transfer edilmesi nedeniyle yollar ayrılamadı, yönetimin ‘Kampa götürülsün’ talebi Ersun Yanal’ı kızdırdı.

        3- YÖNETİMSEL KRİZ

        Trabzonspor Yönetimi’nin de kendi içinde yaşadığı sorunlar, Ersun Yanal’ın rahat bir ortamda çalışma şansı bulamayacağına inanmasını beraberinde getirdi. Bu tablo da istifada etkili oldu.

        4- HURMA UYUŞMAZLIĞI

        Bordo-Mavili kulübün sportif direktör olarak göreve getirdiği Süleyman Hurma ile Yanal’ın transfer konusunda fikir ayrılığı yaşaması da sorunlardan biri oldu. 5- YEREL MEDYA BASKISI Fenerbahçe’de görev aldığı dönemde kalbine 6 stent takılan Yanal, Trabzon yerel medyasının eleştirilerinden de bunalmıştı. Sağlığı için de risk tehdit eden bu gergin ortamda daha fazla kalmak istemedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa