Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Dünya Basketbol Şampiyonası 12 Dev Adam'ın aday kadrosu belli oldu - Basketbol Haberleri

        Fransa, Hırvatistan, Almanya ve Letonya'nın ortak organizasyonu ile 4-20 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2015 Avrupa Şampiyonası'na katılacak A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın aday kadrosu belli oldu.

        Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen ve Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman ile A Milli Takım Menajeri Haluk Yıldırım'ın katıldığı toplantıda, milli takımın 20 kişilik aday kadrosu açıklandı.

        ADAY KADRO ŞÖYLE:

        Birkan Batuk, Cedi Osman, Doğuş Balbay, Furkan Korkmaz, Emircan Koşut (Anadolu Efes), Can Maxim Mutaf (Banvit), Göksenin Köksal (Darüşşafaka Doğuş), Kartal Özmızrak (NSK Eskişehir Basket), Oğuz Savaş, Semih Erden, Melih Mahmutoğlu, Kenan Sipahi (Fenerbahçe Ülker), Sinan Güler (Galatasaray Liv Hospital), Barış Hersek, Babby Dixon, Akif Egemen Güven (Pınar Karşıyaka), Samet Geyik (TOFAŞ), Ersan İlyasova (Detroit Pistons), Ömer Aşık (New Orleans Pelicans), Furkan Aldemir (Philadelphia 76ers).

        ENES ÖZÜR DİLEMEDİĞİ İÇİN KADROYA ALINMADI

        A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, soru cevap bölümünde ise ilginç açıklamalarda bulundu. Ataman, NBA'de bu sezon oldukça başarılı bir performans göstermesine rağmen Enes Kanter'in milli takımda olmamasının sorulması üzerine şöyle cevap verdi:

        "Enes Kanter, Türkiye'yi NBA'de en iyi şekilde temsil ediyor. Biz onunla gurur duyuyoruz. Son iki yıldır Enes Kanter, Milli Takım'a çağrılmasına rağmen Türk Milli Takımı'na dahil olmadı. Benden önceki dönemi vurgulamak istemiyorum. Geçen yıl geldiğim zaman ben beyaz sayfa açacağımı söyledim. Özellikle NBA'de forma giyen oyuncuları kadroda görmek istediğimi belirttim. Enes ile bu dönemde bir sıcak temas kurmaya çalıştım. Geçen yıl bütün iyi niyetli çabalarıma rağmen bir türlü cevap alamadım. Birkaç kez görüşmeye davet etmeme rağmen kendisi ile bulaşamadım.

        Geçen yıl dünya şampiyonasına katılacağını belirtti. Ancak şampiyona öncesinde menisküs ameliyatı oldu. Ben yine de kapıyı son ana kadar kapatmadım. Ancak sakatlığı uzadığı için Milli Takım'a gelemedi. Biz bir takım bütünlüğü kurduk. Açıkçası Enes'in çok iyi oyuncu olduğunu kabul ettiğimiz halde benden önce yaşanan tatsız olaydan dolayı her hangi bir özür görmediğimiz ve iyi yaklaşıma cevap alamadığım için bu A Milli Takım'a dahil etmedik. Gelir bizlerle sıcak temas halinde olursa ona yer verebiliriz."

        12 Dev Adam, Avrupa Şampiyonası'nda B Grubu'nda İzlanda, İspanya, Sırbistan, İtalya ve Almanya ile karşılaşacak.

        ENES KANTER'DEN AÇIKLAMA

        A Milli Basketbol Başantrenörü Ergin Ataman'ın kadroya almadığı Enes Kanter konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Enes, Milli Takım'a çağrılmama nedeni olarak inandığı değerler ve siyasi görüşü olduğunu iddia etti.

        İşte Enes'in açıklaması:

        "2015 FIBA Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli takım kadrosuna seçilmemem kararı, vatanım adına da, demokratik değerlerimiz adına da endişe verici.

        Son iki senedir tarafımdan her ortam ve imkanda açıkça ifade ettiğim Milli takımımızda görev alma arzum olmasına rağmen bugün ortaya sunulan sebeğler beni çok üzdü.

        Bu konuda verilen kararın ve açıklamanın profesyonel ve milli takımımıza yakışır şekilde olmasını temenni ederdim. Sunulan sebepler gerçeği yansıtmıyor ve kadroya alınmama sebebim inandığım değerler ve siyasi görüşümdür.

        Milli takımımızın ortaya koyabileceği başarıya katkı sağlama imkanımın elimden alınmasını üzüntüyle karşıladım. Milletimiz için göreve hazırdım. Ancak verilen idari karara rağmen Milli takımımızı ve takım arkadaşlarımı tüm kalbimle destekliyorum.

        Şimdi bunları tartışmayıp milli takımımızın, ülkemizin başarısına odaklanmalıyız. Biz ancak bir, beraber ve bütün olabildiğimiz zaman Trükiye'yiz."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa