Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Yerel seçim sonucu: Ankara seçim sonucu, İstanbul seçim sonucu, İzmir seçim sonucu
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Yurt genelinde kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu, 34 siyasi partinin adayının yarıştığı seçimlerde ülke genelinde, 206 bin 845 sandık kuruldu, yaklaşık bin de seyyar sandık oluşturuldu.

        30 BÜYÜKŞEHİRDE SONUÇLAR

        Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmenler, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verdi.

        Saat 19.18'da yayın yasağının kalkmasının ardından 30 büyükşehirde sandıktan çıkan sonuçlar, saat 07.10 itibarıyla şöyle...

        REKLAM

        ANKARA

        Başkent'te; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Mansur Yavaş ile Cumhur İttifakı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turgut Altınok arasında seçim yarışı dikkat çekti. Mansur Yavaş yüzde 60,35, Turgut Altınok 31,75.

        İSTANBUL

        Mega kent İstanbul'da ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı adayı, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum arasındaki seçim yarışında son durum şöyle: Ekrem İmamoğlu yüzde 51,09, Murat Kurum yüzde 39,59.

        İZMİR

        CHP İzmir Büyükşehir Adayı Cemil Tugay ile Cumhur İttifakı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ arasındaki yarışta, Cemil Tugay önde görünüyor. Cemil Tugay yüzde 48,60, Hamza Dağ yüzde 37,07.

        ADANA

        Adana'da, Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Zeydan Karalar ile AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı olan Yüreğir eski Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir arasında seçim yarışı yaşandı. Zeydan Karalar yüzde 46,54, Fatih Menmet Kocaispir yüzde 37,45.

        ANTALYA

        Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Muhittin Böcek ile Cumhur İttifakı adayı, Kepez İlçe Belediye Başkanı Hakan Tütüncü arasında seçim yarışı gerçekleşti. Muhittin Böcek yüzde 48,64, Hakan Tütüncü yüzde 40,02.

        AYDIN

        Aydın'da ise mevcut belediye başkanı ve CHP adayı Özlem Çerçioğlu ile Cumhur İttifakı ve AK Parti adayı Mustafa Savaş arasında seçim yarışı yaşandı. Özlem Çerçioğlu yüzde 50,53, Mustafa Savaş yüzde 36,72.

        BALIKESİR

        Balıkesir'de mevcut belediye başkanı, AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı Yücel Yılmaz ile CHP adayı MYK Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın öne çıkan isimler oldu. Ahmet Akın yüzde 51,10, Yücel Yılmaz yüzde 40,54.

        BURSA

        Bursa'da, mevcut belediye başkanı, Cumhur İttifakı ve AK Parti adayı Alinur Aktaş ile CHP adayı Mustafa Bozbey arasındaki seçim yarışı öne çıktı. Mustafa Bozbey yüzde 47,60, Alinur Aktaş yüzde 38,35.

        DENİZLİ

        Denizli'de, mevcut belediye başkanı, AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı Osman Zolan ile CHP'nin adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu isimleri seçim yarışında öne çıktı. Bülent Nuri Çavuşoğlu yüzde 48,04, Osman Zolan yüzde 38,86.

        DİYARBAKIR

        Diyarbakır'daki seçim yarışmasında AK Parti adayı Mehmet Halis Bilden ile DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Ayşe Serra Bucak Küçük ve Doğan Hatun arasında yarış yaşandı. Ayşe Serra Bucak Küçük yüzde 64,07, Mehmet Halis Bilden yüzde 16,85.

        ERZURUM

        Erzurum'daki yerel seçim yarışmasında mevcut belediye başkanı ve Cumhur İttifakı ile AK Parti'nin adayı olan Mehmet Sekmen, yarışı uzak ara önde götürüyor. Mehmet Sekmen yüzde 50,39, İYİ Parti adayı Fatma Canan Uçar yüzde 22,23.

        ESKİŞEHİR

        Eskişehir'de belediye başkanlığı görevini bırakan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in ardından CHP, Ayşe Ünlüce'yi büyükşehir adayı olarak belirledi. AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın adayı ise AK Parti Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu oldu. Ayşe Ünlüce yüzde 51,02, İdris Nebi Hatipoğlu yüzde 37,85.

        GAZİANTEP

        Gaziantep'te mevcut belediye başkanı, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın adayı Fatma Şahin ile CHP adayı Dr. Muzaffer Ertürk seçim yarışında öne çıktı. Fatma Şahin yüzde 38,82, Muzaffer Ertürk yüzde 28,11.

        HATAY

        Hatay'da, seçim yarışı, mevcut belediye başkanı ve CHP adayı Lütfü Savaş ile AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı Mehmet Öntürk arasında geçti. Lütfü Savaş yüzde 43,97, Mehmet Öntürk yüzde 44,47.

        KAHRAMANMARAŞ

        Kahramanmaraş'ta, büyükşehir belediye başkanlığı yarışı AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı Fırat Görgel ile Yeniden Refah Partisi adayı Muhammed Aydoğar'ın yarışı öne çıktı. Fırat Görgel yüzde 42,41, Muhammed Aydoğar yüzde 33,40.

        KAYSERİ

        Kayseri'de, mevcut belediye başkanı, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın adayı olan Memduh Büyükkılıç, seçim yarışında uzak ara önde. Memduh Büyükkılıç yüzde 38,63, Yeniden Refah Partisi adayı Abdullah Özkırış yüzde 19,77.

        KOCAELİ

        Kocaeli'nde, mevcut büyükşehir belediye başkanı, AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı olan Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile CHP adayı Atasoy Bilgin arasında seçim yarışı yaşandı. Tahir Büyükakın yüzde 45,82, Atasoy Bilgin yüzde 28,95.

        KONYA

        Konya'da mevcut belediye başkanı, AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı Uğur İbrahim Altay, seçim yarışını uzak ara önde götürüyor. Uğur İbrahim Altay yüzde 49,43, Yeniden Refah Partisi adayı Mehmet Köseoğlu yüzde 23,44.

        MALATYA

        Malatya'da, AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı Sami Er ile CHP adayı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba arasında seçim yarışı yaşanıyor. Sami Er yüzde 48,99, Veli Ağbaba yüzde 37,25.

        MANİSA

        Manisa'da, mevcut belediye başkanı, MHP ve Cumhur İttifakı adayı Cengiz Ergün ile CHP adayı Ferdi Zeyrek arasında seçim yarışı öne çıktı. Ferdi Zeyrek yüzde 57,21, Cengiz Ergün yüzde 29,74.

        MARDİN

        Mardin'de, AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı Abdullah Erin ile DEM Parti Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Ahmet Türk ve Devrim Demir arasında yarış yaşandı. Ahmet Türk yüzde 57,40, Abdullah Erin yüzde 27,78.

        MERSİN

        Mersin'de, mevcut belediye başkanı, CHP adayı Vahap Seçer ile MHP ve Cumhur İttifakı büyükşehir belediye başkanı adayı Serdar Soydan'ın isimleri öne çıktı. Vahap Seçer yüzde 59,50, Serdar Soydan yüzde 31,03.

        MUĞLA

        Muğla'da, Dr. Osman Gürün'ün ardından CHP büyükşehir belediye başkanı adayı Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras oldu. Aras ile AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı Prof. Dr. Aydın Ağan Ayaydın arasında seçim yarışı var. Ahmet Aras yüzde 54,90, Aydın Ağan Ayaydın yüzde 32,73.

        ORDU

        Ordu'da mevcut belediye başkanı, AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı olan Dr. Mehmet Hilmi Güler ile İYİ Parti adayı Enver Yılmaz öne çıkan isimler oldu. Mehmet Hilmi Güler yüzde 40,07, Enver Yılmaz yüzde 36,53.

        SAKARYA

        Sakarya'da, Ekrem Yüce'nin ardından AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı Yusuf Alemdar, İYİ Parti adayı Selçuk Kılıçarslan, CHP adayı Azize Çeroğlu öne çıkan adaylardı. Yusuf Alemdar yüzde 47,19, Azize Çeroğlu yüzde 16,47.

        SAMSUN

        Samsun'da, AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı Halit Doğan, CHP adayı Cevat Öncü, İYİ Parti adayı ise İmren Nilay Tüfekci'ydi. Halit Doğan yüzde 42,17, Cevat Öncü yüzde 27,01.

        ŞANLIURFA

        Şanlıurfa'da mevcut belediye başkanı, AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı Zeynel Abidin Beyazgül, Yeniden Refah Partisi adayı Mehmet Kasım Gülpınar ve DEM Parti eşbaşkan adayları Gülşen Özer ile Celalettin Erkmen'in isimleri seçimde öne çıktı. Mehmet Kasım Gülpınar yüzde 38,87, Zeynel Abidin Beyazgül yüzde 33,64.

        TEKİRDAĞ

        Tekirdağ'da büyükşehir belediyesi için CHP Candan Yüceer, AK Parti ve Cumhur İttifakı Cüneyt Yüksel, İYİ Parti ise Mehmet İlker Atasever ile yarışa girdi. Candan Yüceer yüzde 50,15, Cüneyt Yüksel yüzde 35,58.

        TRABZON

        Trabzon'da AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı Ahmet Metin Genç, İYİ Parti adayı Muhammet Erkan ve CHP adayı Hasan Süha Saral seçim yarışmasında öne çıktılar. Ahmet Metin Genç yüzde 51,49, Hasan Süha Saral yüzde 28,43.

        VAN

        Van'da, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın adayı Abdulahat Arvas ile DEM Parti Eşbaşkan adayları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal isimleri öne çıktı. Abdullah Zeydan yüzde 55,48, Abdulahat Arvas yüzde 27,15.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa