Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Son dakika! Penti'ye siber saldırı - Teknoloji Haberleri

        Kuruluşu 1950 yılına dayanan, kadın giyim perakendecisi Penti'nin elektronik ticaret platfomu siber saldırıya uğradı. Şirketin e-ticaret platformu bir süreliğine hacklenirken saldırıya müdahale edilerek risklerin engellendiği ifade edildi. Temmuz ayında bir diğer online perakendeci "e-bebek" de siber saldırıların hedefi olmuştu

        Penti'den yapılan açıklamada müşterilerin kredi kartı bilgileriyle ilgili bir riskin söz konusu olmadığı belirtilirken internet sitesi ve mobil uygulama üzerinden hizmetin sürdüğü vurgulandı. Şirket duyurusunda konu ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenlere yönelik çağrı merkezi ve yazışma adresleri de paylaşıldı.

        REKLAM

        Penti'den yapılan açıklama şöyle:

        - 31 Temmuz 2020 Cuma günü, son zamanlarda dünya çapında birçok kurumun da karşılaştığı, uluslararası şebekeler tarafından organize edilen bu tarz siber saldırılardan birinin de şirketimizi hedef aldığını tespit ettik.

        - Bilgi teknolojileri ekibimizin, siber güvenlik ekibimizin ve siber güvenlik hizmeti aldığımız paydaşlarımızın da çalışmaları ile bu saldırıya hemen müdahale ederek karşılık verdik ve saldırganların sistemlerimize erişimlerini engelledik.

        - Çalışmalarımız neticesinde müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve çalışanlarımız açısından oluşması muhtemel riskleri bertaraf etmeyi başardık ve devam edebilecek saldırılar için de önleyici ve alt yapımızı kuvvetlendirici çalışmalarımıza devam ediyoruz.

        REKLAM

        - Belirtmek isteriz ki hiçbir müşterimizin kredi kartı bilgisi ile ilgili bir risk söz konusu olmadığı gibi, Penti olarak tüm dünyadaki 600 mağazamızda, penti.com ve penti mobil uygulamamız ile de 7/24 müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa