Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil SON DAKİKA! Mobil Dünya Kongresi iptal edildi - Haberler - Teknoloji Haberleri

        Koronavirüs salgını nedeniyle peş peşe iptallerin yaşandığı Mobil Dünya Kongresi’nin (MWC) bu yılki kaderi belli oldu.

        İspanya’nın Barselona kentinde 24-27 Şubat tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan MWC 2020 için etkinliği organize eden GSM Birliği (GSMA) konuyla ilgili bugün bir telekonferans gerçekleştirdi.

        REKLAM

        Dünya genelinde 750’den fazla operatör ve 400’den fazla teknoloji şirketini temsil eden GSMA 26 üyeden oluşan yönetim kurulu kurulu ile bugün yapacağı toplantıda, MWC 2020’nin iptal edilip edilmeyeceği konusu karar bağlandı.

        ŞEHİR YÖNETİMİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ

        Habertürk’ten Necdet Çalışkan’ın haberine göre GSMA’nın yönetim kurulu toplantısından, MWC için iptal kararı çıktı. Böylece 33 yıllık tarihinde MWC ilk kez bir etkinliğini iptal etmiş oldu.GSMA yönetimi aldığı iptal kararı, fuar ve kongrenin gerçekleştirileceği Barselona'daki şehir yönetimi ile de görüşüp, yetkililere bildirdi.

         İptal mi? Devam mı?
        İptal mi? Devam mı? Haberi Görüntüle

        100 BİN KİŞİ GELECEKTİ

        100 binden fazla kişinin katılması beklenen MWC’ye Çin’den yaklaşık 6 bin katılımcının gelmesi bekleniyordu. Koronavirüs salgınının 1000’den fazla kişinin ölümüne yol açması nedeniyle teknoloji devleri birer birer MWC’ye katılmama kararı almıştı.

        Aralarında etkinliğin sponsorları ve GSMA’nın üyelerinin de bulunduğu LG, Sony, Amazon, Deutsche Telekom, AT&T, Vodafone, NTT DoCoMo, Intel, Nvidia gibi şirketler bu yıl Mobil Dünya Kongresi’ne katılmayacaklarını duyurmuştu.

        ‘KOŞULLAR İMKANSIZ HALE GETİRDİ’

        Mobil Dünya Kongresi için alınan iptal kararı, GSMA CEO’su John Hoffman tarafından yapılan yazılı açıklama ile resmiyet kazandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        “Barselona’daki güvenlik ve sağlık ortamı göz önüne alındığında GSMA, MWC Barcelona 2020'yi iptal etti. Çünkü koronavirüsü ile ilgili endişeler ve diğer koşulllar GSMA için bu etkinliği gerçekleştirmeyi imkansız hale getirdi.

        Şehir yönetimi ve ilgili taraflar bu kararı anlayışla karşılıyor. GSMA ve ilgili taraflar, MWC Barselona 2021 ve diğer etkinlikler için birlikte çalışmaya ve birbirlerini desteklemeye devam edecekler.”

        'SAĞLIĞI HER ŞEYİN ÖNÜNDE TUTAN BİR KARAR'

        Aynı zamanda GSMA'nın yönetim kurulu üyesi olan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan da alınan iptal kararını Twittter üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu.

        Erkan, "Benim de yer aldığım GSMA'ınyönetim kurulu toplantısında MWC 2020'yiiptal etme kararı aldık. Bu süreçte, tüm gelişmeleri ve diğer katılımcıların kararlarını hassasiyetle takip etmekteydik. Tüm sektör çalışanlarının sağlığını her şeyin önünde tutan bu kararın destekçisiyiz" dedi.

        BAKAN YARDIMCISI DA AÇIKLAMA YAPTI

        Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan da Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada alınan kararı desteklediklerini belirtti. Sayan, "Barselona’da düzenlenen Dünya Mobil Kongresi 2020 coronavirus tehlikesi nedeniyle iptal edildi. GSMA’in toplum sağlığını ön planda tutan bu makul kararını destekliyoruz" dedi.

        HABERİ İLK HABERTÜRK DUYURDU

        GSMA'nın 26 üyeden oluşan yönetim kurulunun 12 Şubat günü yaptığı toplantıda Mobil Dünya Kongresi için "iptal" kararı aldığını dünyaya ilk kez Habertürk duyurmuş oldu.

        Yönetimin TSİ 16:00 itibariyle telekonferans yoluyla yaptığı toplantıda aldığı bu kararı Habertürk TSİ 17:50'de paylaştığı haber ile kamuoyuna duyurdu. GSMA'nın aldığı iptal kararı ile ilgili resmi yazılı açıklama ise TSİ 22:11'de geldi.

        500 MİLYON DOLAR BEKLEYEN BARSELONA DİRENDİ AMA...

        Yazılı açıklamanın yaklaşık 5 saat gecikmesinde, GSMA ile Barselona şehir yönetimi arasında yapılan görüşmeler etkili oldu.

        Katalonya ve Barselona yönetimi, yerel ekonomiye her yıl 500 milyon dolar civarı katkı sağlayan Mobil Dünya Kongresi etkinliğin iptaline önce dirense de, etkinliği düzenleyen GSMA'nın kararına uymak durumunda kaldı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa