Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son dakika! Karayollarına ödenek dopingi - Haberler - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye, son 18 yılda yol yatırımlarına ağırlık verdi. Bir yandan yap-işlet-devret (YİD) yöntemiyle köprü ve otoyol inşa edildi. Bu projeleri, özel sektör üstlendi. Devlet de dolar ya da euro üzerinden araç geçiş garantisi verdi. Diğer yandan da devlet, karayolları yatırımları yaptı. Zaman zaman kaynak sorunu yaşansa da sahada inşaat ve şantiyelerde faaliyet durmadı, aralıksız sürdü.

        EK ÖDENEKLE DESTEKLENDİ

        Karayolları, söz konusu yatırımlarda önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ek ödeneklerle desteklendi. Karayolları Genel Müdürlüğü’ne, 2020’de 7 milyar 601 milyon 238 bin TL yatırım ödeneği ayrıldı. Buna ek olarak, yıl içinde dört parçada 12 milyar TL de ek ödenek aktarıldı.

        REKLAM

        Karayolları, kısa süre önce 1 milyar 250 milyon TL düzeyinde yeni bir ek ödenek talebinde daha bulundu. Söz konusu tutarın, ay sonuna kadar aktarılabileceği belirtiliyor.

        BORÇ TUTARI

        Peki, Karayolları’nın yol müteahhitlerine ne kadar borcu var? Sektör kaynakları, 13-14 milyar TL düzeyinde borcu bulunduğunu, ek ödeneklerle biriken borçların azalttığını söyledi. Şantiyelerde yol inşa çalışmalarının sürdüğünü belirten kaynaklar, Karayolları’nın, kasım ve aralık aylarında da yeni ek ödenek talebinin gündeme gelebileceğine işaret ediyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa