Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika! Kanada: Kaşıkçı cinayetinin ses kayıtlarını dinledik

        Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada istihbaratının Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin ses kayıtlarını dinlediğini açıkladı.

        Ses kayıtlarını kendisinin dinlemediğini belirten Trudeau, "Kanada istihbarat servisi bu konuyla ilgili olarak Türk istihbaratıyla çok yakın çalışıyor ve Türkiye tarafından bu konuda bilgilendirildi. Birkaç hafta önce ve Paris'te Erdoğan'la görüşmeler yaptım. Fikir alışverişinde bulunduk ve ona Kaşıkçı durumuna karşı verdiği güçlü yanıt nedeniyle teşekkür ettim." ifadelerini kullandı.

        Trudeau ayrıca konuyla ilgili olarak müttefik ülkelerle birlikte çalıştıklarını ve kendileri gibi düşünen ülkelerle atılacak bir sonraki adım için görüştüklerini belirtti.

        ALMANYA'DAN AÇIKLAMA

        Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ayrıntıları konusunda Türk tarafının kendilerini bilgilendirdiğini söyledi.

        Seibert, başkent Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, bir gazetecinin, "Kaşıkçı'nın ölümünün ayrıntılarına ilişkin Türk tarafının Almanya'yı bilgilendirdiği haberleri var. Bu doğru mu?" şeklindeki sorusuna "Evet, burada istihbarat alanında bir bilgi alışverişi oldu." yanıtını verdi.

        Gün içerisinde Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drianyaptığı açıklamada, Fransa'ya ses kayıtlarının verilmediğini söylemişti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris'e gitmeden önce havaalanında yaptığı açıklamada, "Biz tapeleri verdik, Suudi Arabistan'a da verdik, Amerika'ya da verdik, Almanlara, Fransızlara, İngilizlere, hepsine verdik. Buradaki konuşmaları filan onlar da dinlediler, biliyorlar. Bunu sağa sola çarpıtmaya gerek yok" demişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa