Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA Kaçırılan denizcilerin evlerini hüzün kapladı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Gine açıklarında Türk gemisine korsan saldırısında kaçırılan 15 kişinin isimleri belli olurken, bunlardan birinin Bilecikli olduğu öğrenildi.

        İHA'da yer alan habere göre, Batı Afrika ülkesi Gine açıklarında M/V Mozart isimli bir Türk gemisi, Nijerya uyruklu silahlı korsanlar tarafından rehin alınmıştı. İlk belirlemelere göre, 19 kişilik mürettebattan 2 kişi öldürüldü, 15 kişi de kaçırılmıştı.

        Türk gemisine korsan baskını: 1 ölü!
        Haberi Görüntüle

        Kaçırılan 15 kişiden biri Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde oturan 37 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Gökhan Burhan olduğu öğrenildi.

        Gökhan Burhan

        Burhan’ın 2 ay önce işe başladığı ve elektrik ariza bakim onarım teknisyeni olduğu öğrenildi. Öte yandan Gökhan Burhan’ın Pazaryeri ilçesi Yüzbaşı Mahallesi Bayram Akkoç Caddesi oturan eşi Nadire Burhan merakla gelecek iyi bir haberi bekliyor.

        Hamza Orhan

        REKLAM

        "DENİZLERDEKİ SON STAJIYDI"

        Kaçırılan mürettebatın içerisinde bulunan Ordulu denizci Hamza Orhan’ın da denizlerdeki stajının son turu olduğu ve sonrasında aynı şirkette kaptan olarak göreve başlayacağı öğrenildi.

        Hamza Orhan’ın, yine kendisi gibi denizci olan babası Sezai Orhan, yaşadıkları korku ve endişeyi İhlas Haber Ajansı muhabirine anlattı. Baba Sezai Orhan, “Oğlumla en son dün sabah görüştük. Bize, ‘yatmaya gidiyorum’ diyen bir mesaj gönderdi. Sonrasında da görüşmemiz yok. Zaten o görüşmeyi de mesaj olarak yaptık. Öncesinde de Nijerya’daydı, malı tahliye ettikten sonra kalkıyorlar ve yük alıp yola koyuluyorlar. Oradan da geçerken korsanlar tarafından alıkoyuluyorlar. Oğlum zaten devamlı o taraflarda çalışıyorlardı. Sürekli o taraflara gidiyorlardı. Son seferiydi, aybaşında da gelecekti. Oraya gideli de yaklaşık 4 buçuk ay oldu. Kendisi stajyerdi, ancak kaptan olarak devam edecekti” diye konuştu.

        Kendisinin de denizci olduğunu hatırlatan baba Sezai Orhan, “Benim gitmediğim ülke çok azdır. Ben de o taraflardan çok geçtim. Gözümüzün önünde başka gemilerin korsanlar tarafından kaçırıldığını da gördük. Orası sıkıntılı bir bölge. Devlet büyüklerimizden isteğim, en yakın zamanda oğlumun ve diğer arkadaşlarının ailelerine kavuşmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

        "DEVLET BÜYÜKLERİMİZE GÜVENMEKTEN BAŞKA BİR ÇAREMİZ YOK"

        Korsanlar tarafından rehin alınan geminin birinci kaptanı Mustafa Kaya’nın kardeşi Barış Ulaş Kaya ve yakınları da, son durum hakkında bilgi almak üzere kaçırılan gemiyi işleten şirkete geldi.

        Firma yetkilileriyle görüşen Kaya yaptığı açıklamada, “Birinci kaptan Mustafa Kaya’nın kardeşiyim. Kötü bir olayla karşılaştık. Bu durumu geceden beri takip ediyoruz. Şirket yetkilileriyle görüşmeye geldim. Yetkililer durumu izah ettiler, ilgileniyor kendileri sağ olsunlar. Devletimizin büyüklerine, yetkililerine de teşekkür ediyorum. Konuya Cumhurbaşkanımız, Dışişleri Bakanımız müdahil oldular” dedi.

        Sürecin neticelenmesini beklediklerini aktaran Kaya, “Bir mürettebat arkadaşımız görev şehidi oldu. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Süreç bu şekilde. Şimdilik sabırla ve sükunetle bekleyeceğiz. Devlet büyüklerimize ve şirket yetkililerine güvenmekten başka bir çaremiz yok. Yaklaşık 1 buçuk aydır görev yapıyordu. Firma yetkilileri arayıp durumu izah ettiler. Takiplerinde olduğunu söylediler. Biz devlet yetkililerine güveniyoruz. Sağ olsunlar, teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

        Halil Gülçür

        'GÜZEL BİR HABER BEKLİYORUZ'

        Mürettebat arasında gemici olarak görev yapan, evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Halil Gülçür'ün Tarsus ilçesinde yaşayan ağabeyi Akay Gülçür, kardeşinin diğer personelle birlikte kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldüğünü belirtti. Kardeşinin 10 yıllık gemici olduğunu kaydeden Gülçür, "İkiz kardeşi de gemici. O burada. Halil orada çalışıyor. Olayı televizyondan öğrendik. Cumhurbaşkanımız ve devletimiz harekete geçti. Gelecek güzel bir haber bekliyoruz" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa