Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Son Dakika! İstanbul'daki deprem telefon hatlarını kilitledi! Hatlar neden çekmiyor? - Teknoloji Haberleri
        .png
        .png

        İstanbul’da meydana gelen depremle birlikte yaşanan panikle hemen telefonlarına sarılan vatandaşlar, iletişim sorunu da yaşadı.

        Yakınlarının durumunu öğrenmek için cep telefonlarıyla arama yapan vatandaşlar yaşanan bağlantı sorunları nedeniyle aradıkları kişilere ulaşamadı.

        Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre milyonlarca kişinin aynı anda telefon görüşmesi yapma ihtiyacı, operatörlerin mevcut altyapıları ile karşılanamayınca, telefon hatları kilitlendi.

        GSM operatörlerinin ses aramaları sonuç vermeyince, yaşanan depremin hemen sonrası yakınlarından haber almak isteyenler internet hatları üzerinden yapılan WhatsApp ve benzeri aramalara yöneldi.

        REKLAM

        Vatandaşlar telefon aramalarında yaşadıkları sorunları Twitter başta olmak üzere sosyal medya kanallarına da taşıdı.

        İstanbul'daki deprem sonrası yaşanan bu iletişim sorunuyla ilgili olarak mobil operatör cephesinden ise ilk açıklama Turkcell'den geldi.

        'HİZMET DIŞI KALAN SAHAMIZ BULUNMAMAKTADIR'

        Turkcell, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Silivri açıklarında meydana gelen depremden dolayı ses aramalarında yoğunluk yaşanmaktadır. Hizmet dışı kalan sahamız bulunmamaktadır. 4.5G ve fiber altyapımız kesintisiz hizmet vermektedir. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

        Bu açıklamanın hemen ardından Turkcell'in anlık iletişim platformu BiP'in Twitter hesabından da bir duyuru yapıldı.

        Açıklamada, "Acil durumlarda yoğun arama trafiği nedeniyle GSM aramalarında kısa süreli kesintiler yaşanabilmektedir. Bu anlarda hangi operatörü kullanıyor olursanız olun internet üzerinden arama ve mesajlaşma sağlayan BiP ile kesintisiz iletişim sağlayabilirsiniz" denildi.

        'SABİT SES, GENİŞBANT VE FİBER ALTYAPIMIZDA KESİNTİ VE SORUN YOK'

        Türk Telekom da akşam saatlerinde twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamada "Merkez üssü Silivri olan deprem sebebiyle, mobil hatlardaki yoğunluk kaynaklı kesinti söz konusu olmakla beraber, sabit ses, genişbant ve fiber altyapımızda herhangi bir kesinti ve sorun bulunmadığını belirtiriz. Sarsıntıdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz" denildi.

        22 MİLYON ABONE, 46 BİN BAZ İSTASYONU

        Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) İl Bazında Haberleşme Sektörü 2018 Yılı Raporu'nda yer alan verilere göre Türkiye'de toplam 80 milyon mobil telefon abonesi bulunuyor. İstanbul'daki mobil abonelerin sayısı ise 21 milyon 939 bin 56.

        Ulaştırma Bakanlığı'nın yine geçen yıl açıkladığı rakamlara göre Türkiye genelinde 181 bin 972 olan toplam baz istasyonu sayısının 46 bin 46'sı İstanbul'da kurulu olarak hizmet veriyor.

        TWITTER'DAEN ÇOK KONUŞULAN KONULARDAN OLDU

        Sosyal medyada kullanıcılar, deprem sonrası yaşanan iletişim sorunu nedeniyle bir çok paylaşımda bulundu. Kullanıcılar#Turkcell #Telefonlar hashtagi ile yaptıkları paylaşımlarla en çok yorum yapılanlar listesinde üst sıralarda yer aldı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa