Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Son dakika! İstanbul'da maske takmayanlar toplu taşıma kullanamayacak

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre yarından itibaren maske takmayan vatandaşlar; metrobüs, otobüs, vapur ve metrolara alınmayacak.

        İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yarından itibaren otobüs, metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarına yüzünde maskesi olmayan yolcular alınmayacaktır. Değerli İstanbulluların bu hassas konuda duyarlı olacaklarına şüphemiz yoktur." ifadelerini kullandı.

        ÜCRETSİZ 100 BİN MASKE DAĞITILACAK

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi yarınmetro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarında 100 bin adet ücretsiz maske dağıtacağını duyurdu

        REKLAM

        ANKARA VE İZMİR'DE DE AYNI KARAR

        İBB'nin toplu taşımada maske takılması zorunluluğu getirmesi kararına Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri de katıldı.

        Konuya ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, "Kıymetli Ankaralılar, Bugün alınan karar neticesinde kentimizdeki tüm toplu taşıma araçlarında maskesiz yolcu alınmayacağını ve yarından itibaren ücretsiz maske dağıtımının başlayacağını bildirmek isterim. Bu zor günleri de sağlığımızı koruyarak atlatacak, Birlikte Başaracağız." ifadelerini kullandı.

        20 YAŞ ALTI YOLCULARIN KARTLARI GEÇİCİOLARAK KAPATILDI

        Ankara Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs önlemleri kapsamında, 20 yaş altındaki yolcu kartlarının toplu taşıma araçlarında geçici süreyle kullanıma kapatıldığını bildirdi.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan duyuruya göre, koronavirüs salgını önlemleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararlara istinaden, 20 yaş altındaki yolcu kartlarının toplu taşıma araçlarında (Ankaray, Metro ve Otobüs) geçici süreyle kullanıma kapatıldı.

        İZMİR'DE DE BENZER ÖNLEMLER

        İzmir'de ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Koronavirüs’le mücadelede alınan son önlemler olumlu ancak yetersizdir. Acilen sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli. Bu sırada toplu taşıma araçlarına maskesiz binilmemesi gerektiğini önceden söyleyip harekete geçmiştik. İzmir'de toplu taşıma araçlarına maskeyle binilecek. Biz Varız" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa