Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Son dakika haberi! "Limit" toplantısı sona erdi! - Futbol Haberleri

        Süper Lig'de yer alan 8 kulüp yöneticileri, TFF'nin Riva'daki binasında TFF yönetim Kurulu, TFF Kulüp Lisans Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıya Kulüpler Birliği Vakfı ve Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, vakfın başkan yardımcı ve Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, başkan yardımcısı Yusuf Günay, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk ve Kasımpaşa Kulübü yöneticisi Fatih Saraç katıldı.

        Öğleden sonra başlayan toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantının ardından kulüp temsilcileri Riva'dan ayrılırken TFF Yönetim Kurulu, TFF Kulüp Lisans Kurulu ile yaklaşık 1 saat süren bir toplantı daha yaptı.

        REKLAM

        FENERBAHÇE, ANA PARA ÖDEMELERİNİN LİMİTTEN KALDIRILMASINI TALEP ETTİ

        Fenerbahçe, ana para ödemelerinin harcama limitleri hesaplanırken kaldırılmasını talep ederken TFF Başkanı Nihat Özdemir, bu konuya tüm kulüplerin ıslak imzası olması durumunda onay verebileceğini dile getirdi. Fenerbahçe'nin bu talebi üzerine Trabzonspor cephesi, "O zaman neden biz bankalar birliği ile anlaşma yaptık" diye cevap verdi. Galatasaray ise bu sezonun böyle devam etmesini, önümüzdeki sezon için ise Fenerbahçe'nin talebine onay vereceğini iletti.

        SAPMA ORANI YÜZDE 40'A ÇIKIYOR

        Zirvede gündeme gelen diğer bir konu ise harcama limitlerinin sapma oranın yükseltilmesi oldu. Kulüpler, harcama limitlerinde yüzde 15'lik sapma oranın da koronavirüs nedeniyle yüzde 40'a yükseltilmesi talebinde bulunurken TFF bu öneriye sıcak baktı.

        BORÇSUZ KULÜPLER GELİRLERİNİ KULLANABİLECEK!

        Başta Kasımpaşa olmak üzere borçsuz kulüpler, gelirlerinin üçte birini değil, tamamını kullanma talebinde bulundu. TFF bu talebi değerlendirmeye alarak onay verdi.

        REKLAM

        Zirvede başta Kasımpaşa olmak üzere borcu olmayan kulüplerin, gelirlerinin tamamının harcama limitine eklenmesi talebine onay verildi. Borçsuz kulüpler, gelirlerinin üçte birini değil tamamını kullanabilecek. Harcama limiti talimatında 'Futbolcu satışı, sermaye artışı ve sponsor gelirlerinin ancak 3'te 1'i kullanılabilir' hükmü yer alıyordu. TFF, borcu olmayan kulüpler konusunda talimatta değişikliğe gidecek.

        BAŞKANLAR, KENDİ DÖNEMLERİNDEKİ BORCU ÜSTLENECEK

        Kulüp başkanları, görev süresindeki borçlardan sorumlu tutulmak istediklerini iletti. Kulüpler ayrıca döviz kuru üzerinden bankalara olan borçların TL cinsine döndürülmesini talep etti. TFF, bu iki öneriyi de değerlendirmeye aldı.

        LİMİTLERİ KİM BELİRLİYOR?

        Son olarak toplantıda harcama limitlerin Bankalar Birliği tarafından değil, Türkiye Futbol Federasyonu Lisans Kurulu tarafından belirlendiği öğrenildi.

        KULÜPLER BİRLİĞİ ÇARŞAMBA GÜNÜ TOPLANACAK

        Gerçekleşen kritik zirvenin ardından Kulüpler Birliği'nin çarşamba günü bir kez daha bir araya geleceği ve kulüplerin öneri ile taleplerinin masaya yatırılacağı belirtildi. Önerilerin toplanmasının ardından TFF ile bir görüşme daha yapılacağı kaydedildi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa